Aplaistu orhideju ar šo šķīdumu, un pat panīcis augs uzzied un dzen saknes uz visām pusēm. Piebarošana visam gadam

Mēslošanas līdzekļu pārmērīga izmantošana

Orhidejas veģetatīvās augšanas periodā veic piebarošanu ar šiem augiem paredzētu mēslojumu vai ar pašu sagatavotiem mēslošanas līdzekļiem. Neziedēšanas iemesls var būt slāpekļa mēslojuma pārmērīga lietošana, kā rezultātā aug tikai lapotne, liedzot izveidoties ziediem.

Globa nosaucis zīmes kurām Jūnija otrā pusē Obligāti jānopērk Loterijas biļete, jo uzspīdēs milzu veiksme

Auksts un sauss gaiss mājoklī

Ideālā gadījumā orhidejai nepieciešama 25 grādu temperatūra, un galvenais, lai nebūtu caurvēja. Ziemā apsmidzināšana palīdzēs atrisināt sausā gaisa problēmu, var arī izmantot gaisa mitrinātāju. Pārāk sausā gaisā orhidejas pumpuri var nokrist.

 

Kaitēkļi

Gadās, ka orhideju ir skārušas māņbruņutis, tripši, ērces. Šajā gadījumā ir svarīgi rīkoties nekavējoties, lai atbrīvotos no šiem kaitēkļiem.

 

Piebarošana

Svarīgi: Sakņu piebarošanu var piemērot tikai veseliem augiem, slimus, panīkušus un tikko pārstādītus augus vislabāk barot lapu pa lapai.

Un tagad parunāsim par piebarošanu, kas ļaus izdzīt kātiņiem sānu pumpurus, un šajā jautājumā mums palīdzēs karkadē tēja. Es par to personīgi pārliecinājos, piebarojot savas orhidejas.

Tev vajadzēs 2-3 žāvētus karkadē tējas ziedus. Tos aplej ar 1 litru karsta ūdens, ļauj tiem nostāvēties, kamēr ūdens iegūst sārtu krāsu. Krāsa var izrādīties piesātinātāka jebšu gandrīz sarkana atkarībā no žāvēto ziedu lieluma. Ja iegūstat krāsu, kas ir tumšāka par rozā, tad vienkārši pievieno ūdeni, lai iegūtu rozā krāsu.

 

Pēc tam, kad rozā šķidrums ir atdzisis, ielej to smidzināšanas pudelē un apsmidzini augus; ja apsmidzini ziedošu augu, raugi, lai tas nenokļūtu uz ziediem. Karkadē ļoti labi stimulē ziedu pumpuru augšanu un attīstību, un ar šādu barošanu tu nenodarīsi kaitējumu orhidejām. Karkadē tēja satur daudzas augiem labvēlīgas vielas.

Orhideja ir diezgan kaprīzs augs, dažkārt skatāmies uz tām veikalā un brīnāmies, cik tā skaisti zied, bet pēc iegādes atnesam mājās, ziedi diezgan ātri nokrīt un ilgi jāgaida, lai augs atkal uzziedētu.

Tas ir viss, ko es gribēju ar padalīties, ceru, ka šis raksts tev bija noderīgs.
Priecāšos, ja tu novērtēsi šo rakstu, noklikšķinot uz pogas “patīk”. Komentāros dalies arī ar savu pieredzi orhideju kopšanā un barošanā. Veiksmi un labklājību jums!

 

Leave a Comment