Pazīmes, kuras liecina uz to, ka jūsu iekonservētās burciņas ir nekavējoties jāizmet!

Kā noteikt, ka konservus ir labāk izmest. Noteikti šo iegaumējiet, jo ja kāda no šīm pazīmēm ir pamanīta, tad labāk konkrētos konservus izmest. 

Amerikas kontroles aģentūra CDC šim gadījumam ir izdevusi īpašu paziņojumu, kurā uzskaitīti gadījumi, kad mājās konservēta pārtika ir nelietojama:

Pārsprādzis vāks. Pirmā pazīme, ka konservētā pārtikā savairojas sliktās bak***as: izmetiet to ārā bez liekas domāšanas.

Konservu burka ir bojāta. Jebkurš trauka bojājums – plaisa, noplūde, pārdurts vāciņš, pārtrūcis vītne – ir labs iemesls, lai bez nožēlas atbrīvotos no produkta.

Putas, duļķainība, burbuļi, šķidruma pārpalikums. Jebkuras izmaiņas produkta izskatā liecina, ka konservēts pārtikas produkts var būt slikts v****i.

Pelējums vai krāsas izmaiņas. Nevajag mēģināt noņemt pelējuma garoziņu, cerot, ka pārējo var apēst, – tas nav kamambērs jums. Visa burka ir bojāta un kaitēs jums.

Šaubas par konservu pagatavošanas un uzglabāšanas kvalitāti. “Ja ir aizdomas, izmetiet to ārā!” – kategoriski saka CDC. Un Rospoterbnadzor piebilst: un nepērciet mājās gatavotus izstrādājumus no rokas, dodiet priekšroku konserviem no veikala vai gatavojiet paši.

Tomēr tas nav viss..

Ko darīt ar bojātiem konserviem

Ārkārtas situācijā var aizmirsties par visvienkāršākajiem noteikumiem, tāpēc vienkārši izdrukājiet un piestipriniet pie ledusskapja piezīmi gadījumam, ja jūsu konservi sabojājas:

Ja konservu kārba eksplodējusi, pārsprāgusi, tās saturs izlijis vai izkritis no trauka – nepieskarieties tai ar rokām.

Pārlieciet aizdomīgo produktu ar šķīdumu, kas pagatavots no 1/4 glāzes balinātāja ar 2 glāzēm ūdens.

Uzvelciet cimdus, pārklājiet peļķi ar papīra dvieli un ļaujiet tai nostāvēties 15 minūtes.

Lasi vēl: Viņi šai vasarā izies caur laimes vārtiem: Volodina nosauca tās zvaigžņu zīmes, kuru varā jūlijā būs pats liktenis

Noslaukiet atlikušo šķidrumu, noslaukiet virsmu līdz sausumam un apstrādājiet ar ziepēm un ūdeni.

Izmetiet bundžu un labi nomazgājiet rokas. Tas pasargās jūsu mājokli no ba**ju izplatīšanās.

 

Leave a Comment