Zinātnieki brīdina: Nākamnedēļ mums visiem jāuzmanās, lai nepaliekam bez elektrības

“Tuvojas liela saules plankuma parādīšanās,” Spaceweather dalījās bloga ierakstā.

Attēlos, kas ir pārvērsti animācijā, redzama aptumšota saule, kas karājas kosmosa melnumā, un pa tās virsmu pārvietojas neskaidrs, tumšs veidojums.

“Lai parādītos šajos zemas izšķirtspējas attēlos, ir vajadzīga liela saules plankumaina plankumainība,” dalījās Spaceweather.

Saules plankumi veidojas, kad Saules magnētiskais lauks ir aptuveni 2500 reižu spēcīgāks par Zemes magnētisko lauku.

Spēcīgā magnētiskā lauka dēļ palielinās magnētiskais spiediens, kamēr apkārtējais atmosfēras spiediens samazinās.

Tas pazemina Saules temperatūru salīdzinājumā ar apkārtējo vidi, jo koncentrētais magnētiskais lauks kavē karstas, jaunas gāzes plūsmu no Saules iekšienes uz tās virsmu.

Saules plankumi izskatās tumši, jo tie ir vismaz par vairākeiem tūkstošiem grādu vēsāki nekā apkārtējā vide.

Tomēr Saules ārējā atmosfēra var sasniegt vairāk nekā vienu miljonu grādu.

Lasi arī: Randiņu trenere atklāja 4 veidus, kā piesaistīt vīrieša uzmanību!

Lasi arī: “Uzzini par sevi kaut ko īpašu!”; Izvēlieties savu iecienītāko krāsu, lai atklātu savas personības apbrīnojamos aspektus

NASA februārī dalījās ar satriecošiem mūsu milzu zvaigznes attēliem, kuros redzams, cik dažādas temperatūras to apņem.

Izmantojot kodolspektroskopu masīvu (Nuclear Spectroscopic Telescope Array, NuSTAR), ASV kosmosa aģentūra iemūžināja dažādus rentgena starus, ko izstaro mūsu zvaigznes atmosfēras karstākie materiāli.

Augstas enerģijas rentgena stari tika novēroti tikai dažās vietās, savukārt zemas enerģijas rentgena stari un ultravioletais starojums tika konstatēts visā gāzes lodes plaknē.

Zinātnieki cer, ka jaunie novērojumi viņiem palīdzēs atrisināt vienu no lielākajām Saules mīklām: kāpēc tās ārējā atmosfēra sasniedz vairāk nekā miljonu grādu – vismaz 100 reižu karstāku temperatūru nekā tās virsma.

Arī interesanti: Budžetam draudzīgs un viegli pagatavojams. Salāti “Draudzība”: nebiju gaidījusi, ka tie būs tik garšīgi

Leave a Comment