Zināmi Latvijas mājražotāji dalās ar viltībiņu tomātu stādīšanā: ”Zemē ielieciet šo un jūsu tomātu ražu palielināsies pat par trīs reizēm”

Atgādināsim, ka neapkurināmās siltumnīcās tomātus izstāda tiki tad, kad vairs nav gaidāmas aukstas naktis, piemēram, stipras salnas, un augsnes temperatūra 7 – 10 cm dziļumā ir +10 – 12°C ne tikai dienā, bet arī naktī.

Stādus, īpaši tos, kas vēl nav nobrieduši, ieteicams iestādīt siltumnīcā. Turklāt ir ļoti svarīgi rūpīgi pārbaudīt, vai stādos nav melnu plankumu, kas var liecināt par infekciju vai pārmērīgas saules gaismas iedarbību.

Vispieprasītākajiem tomātu augiem ir 7-8 lapas, 8-10 mm biezs kāts un 30-40 cm augstums. Tomātu dēstu stādīšanas dziļuma noteicošais faktors ir pirmais tā ķekars.

Galvenais nosacījums- tas nedrīkst gulties uz zemes, taču tas nedrīkst būt arī pārāk augstu, jo kur gan būs septītais ķekars vasaras beigās? Maksimālais attālums no saknes apakšējās daļas līdz augsnes virskārtai jābūt 25 – 30 cm.

Lasi vēl: “Jums būs pati labākā, neaizmirstamākā vasara!”; Nosauktas veiksmīgas 4 zodiaka zīmes

Kāds Latvijas uzņēmums, mājražotāji soctīklos publicējuši ļoti interesantu viltībiņu kā iegūt milzīgu tomātu ražu. Viņi stāsta, ka viņi šo triku izmanto katru gadu un raža ir krietni dubultojusies.

 

Viņi raksta: ”Vēlamies padalīties ar vienu knifiņu. Pirms stādiet tomātus zemē, bedrītē iemetiet svaigu, mazliet iesistu olu. Raža būs daudz lielāka un stādi veselīgāki”. 

 

Leave a Comment