Zelta padomi kartupeļu stādīšanā. Bet apsmidzināšana ar šo šķīdumu trīskāršos ražu. Kūtsmēsli ne tuvu nav tik efektīvi!

Apmēram septiņas dienas pirms stādīšanas apsmidzinām bumbuļus ar šādu sastāvu: 2 pilieni cirkona, 1 ēdamkarote šķidra kālija humāta un puse tējkarotes borskābes uz 3 litriem ūdens.

Borskābi iepriekš izšķīdinām nelielā daudzumā silta ūdens. Sajaucam un samaisām visas sastāvdaļas un apsmidzinām bumbuļus.

Kūtsmēsli ir organisks mēslojums, kas uzlabo augsnes auglību un veicina kartupeļu augšanu. Tie satur olbaltumvielas, ogļhidrātus, taukus, mikroelementus un makroelementus, kas ir nepieciešami augu augšanai.

Kūtsmēsli iedarbojas uz kartupeļu augšanu šādi:

Uzlabo augsnes struktūru: Kūtsmēsli palīdz veidot augsnes kompostu, kas uzlabo augsnes struktūru un ūdens caurlaidību. Tas nodrošina, ka kartupeļu saknēm ir pieejama pietiekama skābekļa un ūdens padeve.

Paaugstina augsnes auglību: Kūtsmēsli satur barības vielas, kas ir nepieciešamas kartupeļu augšanai. Tie paaugstina augsnes auglību un nodrošina, ka kartupeļiem ir pieejami visi nepieciešamie elementi, lai tie varētu augt un attīstīties.

Stimulē mikroorganismu darbību: Kūtsmēsli stimulē augsnē esošo mikroorganismu darbību. Mikroorganismi palīdz sadalīt organiskās vielas un padara tās pieejamas augiem. Tas uzlabo augsnes auglību un veicina kartupeļu augšanu.

Iepriekšējai apsmidzināšanai ir daudz lielāka ietekme uz kartupeļiem nekā apstrādei stādīšanas dienā. Es par to pārliecinājos no savas pieredzes. Šāda apstrāde stiprinās bumbuļus, paaugstinās to imunitāti un palielinās tupeņu ražu sausās vasarās.

Lasi vēl: Eirovīzija 2024: bukmeikeri nosauc zaudētājus, kuri pēc viņu domāt pilnīgi noteikti neuzvarēs – kā ar Latviju?

Vai tev noderēja šis raksts? Ja tā, dalies ar šo vērtīgo informāciju sociālajos tīklos!

 

Leave a Comment