”Humpalu” veikalu klientus sagaida ļoti nepatīkama ziņa! Vai jāatvadās pavisam?

”Humpalu” veikalus visā Latvijā sagaida ļoti smags periods, kura laikā diemžēl daudziem klientiem iespējams nāksies no šiem veikaliem atvadīties uz visiem laikiem. 

Lietoto drēbju veikali ir izplatīti gan Latvijā, gan citur pasaulē. To popularitāte pieaug, pateicoties vairākiem faktoriem:

Pieaugošā apziņa par ilgtspēju un vides aizsardzību: Lietoto drēbju iegāde ir videi draudzīgāka alternatīva jaunu apģērbu iegādei, jo tā palīdz samazināt tekstila atkritumu daudzumu.

Pieejamība: Lietoto drēbju veikali piedāvā plašu apģērbu klāstu par pieejamām cenām, kas padara tos pievilcīgus dažādu ienākumu līmeņa cilvēkiem.

Unikalitāte: Lietoto drēbju veikalos bieži vien var atrast unikālus un oriģinālus apģērba gabalus, kas nav atrodami masu tirgus veikalos.

 

Izpildi šo testu: 

Vai tu zini, ko latviešu valodā nozīmē šie vienkāršie vārdi?

Izpildi šo testu un pārbaudi, vai tu zini, ko latviešu valodā nozīmē šie vienkāršie vārdi!

1 / 2

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu vārds?

2 / 2

Vai tu zini ko latviešu valodā nozīmē šis vārds?

Your score is

The average score is 79%

0%

 

Šobrīd lietoto apģērbu veikali ir ļoti satraukušies par gaidāmo situāciju, jo daudzi saprot, ka nekas cits neatliek kā likvidēt veikalus. Tomēr ļoti daudzi veikala pārstāvji nevēlas to darīt.

Vēstule ar lūgumu pārskatīt lēmumu par nodokļa uzlikšanu lietotām drēbēm ir nosūtīta atbildīgajām iestādēm. Vēstulē norādīts, ka šis lēmums ir pretrunā ar Eiropas Komisijas nostāju neiekļaut lietoto apģērbu mazumtirgotājus ražotāju atbildības sistēmā.

Vides ministrija ir informēta par šo vēstuli, bet izmaiņas politikā, visticamāk, netiks veiktas. Ministrijas ierēdņi skaidro, ka nodoklis ir ieviests, lai aizsargātu nacionālās intereses. Viņi salīdzina to ar citiem nodokļiem, kas tiek uzlikti kaitīgām precēm un iepakojumam.

Lasi vēl: Likumsargi pastāsta par, kuriem pavasara darbiem jums var piespriest milzīgu naudas sodu

Ministrijas argumentācija ir tāda, ka lietotais apģērbs galu galā kļūst par atkritumiem, un nodokļa mērķis ir samazināt apģērbu apjomu, kas nonāk poligonos.

Tātad, lai gan ir izteiktas bažas par nodokļa atbilstību Eiropas Savienības regulējumam, Vides ministrija šobrīd neplāno to atcelt.

 

Kad un kas tieši gaidāms? Lūkosim!

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment