Volkswagen Group samazina peļņas prognozes saistībā ar iespējamo Audi Briseles ražotnes slēgšanu un citiem izdevumiem

Volkswagen Group 9. jūlijā samazināja darbības peļņas prognozi no 7-7,5 % līdz 6,5-7,5 %, jo paziņoja, ka zema pieprasījuma dēļ Audi zīmols apsver iespēju slēgt ražotni Briselē, kur tiek ražoti elektriskie augstākās klases automobiļi.

Volkswagen Group, Audi mātesuzņēmums, paziņoja, ka ar šo lēmumu saistītie izdevumi kopā ar citiem neparedzētiem izdevumiem otrajā ceturksnī var sasniegt 2,6 miljardus eiro.

Audi rūpnīcas Briselē nākotne ir neskaidra. Pašlaik rūpnīcā ražo elektrisko Q8 e-tron. Tomēr pieprasījums pēc Audi Q8 e-tron, kas tika laists klajā 2018. gadā, bija strauji samazinājies, un autoražotājs apsvēra iespēju pilnībā pārtraukt tā ražošanu.

Audi globālā pārstrukturēšana un pieprasījuma samazināšanās pēc elektromobiļiem ir radījusi bažas par rūpnīcas ilgtspēju pēc 2027. gada. Q8 e-tron pēcteces ražošanu plānots pārcelt uz rūpnīcām Meksikā un Ķīnā, atstājot Briseles rūpnīcu bez jauna modeļa, ko ražot.

Līdz šim Briseles ražotne saskārās arī ar “ilgstošām strukturālām problēmām”, tostarp grūtībām mainīt tās izkārtojumu pilsētas tuvuma dēļ un augstām loģistikas izmaksām.

Reaģējot uz šīm problēmām, Beļģijas valdība premjerministra Aleksandra de Kroo vadībā aktīvi strādā, lai novērstu rūpnīcas slēgšanu. Apsveramie pasākumi ietver atbalstu apmācībai jaunu modeļu izstrādē, subsīdijas, enerģijas rēķinu samazinājumus un ieguldījumu atlaides, lai stimulētu Audi saglabāt darbību Briselē. Tomēr nav sniegtas nekādas garantijas, un rūpnīcas nākotne joprojām ir neskaidra, jo Audi turpina pilnveidot savu ražošanas stratēģiju.

Tagad sāksies apspriešanās process, lai rastu alternatīvus risinājumus rūpnīcai. “Tas var ietvert arī darbības pārtraukšanu, ja netiks atrasta alternatīva,” teikts Audi paziņojumā.

Citi neplānoti izdevumi, kas apgrūtināja Volkswagen Group, ietvēra valūtas maiņas kursa zaudējumus, ko radīja Volkswagen Bank Rus dekonsolidācija tās finanšu pakalpojumu nodaļā, un plānotā meitas uzņēmuma MAN Energy Solutions gāzes turbīnu biznesa slēgšana.

 

 

Leave a Comment