Sinoptiķi sniedza prognozi par negaidītu vasaras beigām: kas mūs sagaida augustā

Augusts tradicionāli ir viens no iecienītākajiem mēnešiem. Šis periods izceļas ar savu unikālo atmosfēru, kad gaisā jūtams vasaras un tuvojošā rudens aromātu sajaukums.

Salīdzinot ar citiem vasaras mēnešiem, augustam raksturīgs vēsāks laiks: ne tik karsts, bet tomēr diezgan silts.

Tomēr, ja runājam par jaunākajām tendencēm, 2024. gada augusts varētu būt viens no karstākajiem. Pēdējos gados šis mēnesis nereti pārspēj temperatūras rekordus.

Piemēram, 2023. gada augusts iegāja vēsturē ar augstāko temperatūru kopš laikapstākļu novērojumu sākšanas Austrumeiropā. Meteorologi brīdina, ka 2024. gada augustā iespējama ievērojama temperatūras paaugstināšanās.

Centrālajā apgabalā gaidāms stiprs lietus un pērkona negaiss. Saskaņā ar ilgtermiņa prognozi, Austrumeiropas apgabalā un kaimiņu reģionos augusta pirmā puse atnesīs līdz 30 grādiem karstumu, ko ik pa laikam pārtrauks spēcīgas lietusgāzes.

 

Pēc 15.augusta temperatūra stabilizēsies aptuveni 25-26 grādu robežās dienā un 10-14 grādu robežās naktī. Tomēr, saduroties laikapstākļu frontēm, nevar izslēgt spēcīgas lietusgāzes, krusu, pērkona negaisus un pat viesuļvētras stiprus vējus.

Tātad, galvenie prognozes punkti:

Centrālajā apgabalā augusta pirmajā pusē gaidāms karstums līdz 30 grādiem;

Brīžiem stipras lietusgāzes atvēsinās laiku;

Pēc 15. augusta temperatūra normalizēsies;

Frontu krustojumā iespējams stiprs pērkona negaiss un lietusgāzes.

Lasi vēl: Senču zīmes 26. jūlijam: ja šajā dienā darīsiet šīs konkrētās lietas, tad tas būs tiešs ceļš uz nabadzību

Rudens sāksies uz “siltas nots”. Septembrī redzēsim karstās vasaras turpinājumu. Mēneša pirmās dienas atgādinās jūliju un augustu. Gaisa temperatūra ēnā sasniegs +27-29 grādus un tādā līmenī saglabāsies aptuveni pusotru nedēļu. Šajā periodā lietus nav jāgaida – nokrišņu būs ļoti maz.

Rudens siltākos apskāvienos sagaidīs daudzviet Austrumeiropa. Šeit termometru stabiņi pakāpsies līdz +30 grādiem, un vietām gaiss iesils līdz +35. Taču līdz ar augstām temperatūrām reģionos var nākt spēcīgas lietusgāzes un viesuļvētras, kas rudens sākumam piešķir drāmu.

Šo reģionu iedzīvotājus atkal gaida svelmains karstums. Šo reģionu iedzīvotājiem talkā nāks lietus un ziemeļu vēji.

Bet ko Latvija sagaidīs augustā? Par to parunāsim tālāk.. 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment