Sinoptiķi sniedza prognozi par negaidītu vasaras beigām: kas mūs sagaida augustā

Novembrī ziema sāks sevi apliecināt. Sinoptiķi brīdina, ka laiks būs bargs. Pagājušā rudens mēneša sākumā Austrumeiropu sagaida sniegputenis un īstas ziemas salnas.

Ziemas gūstā būs arī citas vietas. Taču aukstums pilsētu var apciemot oktobra beigās, un novembrī tas jau nostiprinās savas pozīcijas un noslīdēs termometra stabiņu līdz -7…-10 grādiem. Ja tic prognozēm, mēneša pēdējās dienās temperatūra var noslīdēt pat līdz -20 grādiem, nesot sev līdzi īstus ziemas salnas.

Līdz rudens beigām ziema var ienākt arī Tālajos Austrumos. Pēc sinoptiķu prognozēm, novembrī šajos reģionos var sagatavoties bargiem salnām un stiprām sniegputeņiem, kas turpināsies ilgstoši.

Kādam reģionam sinoptiķi novembrim sniedz atturīgas prognozes: gaidāmi niecīgi nokrišņi, retas saulainas dienas, pirmās nakts salnas un caururbjošs auksts vējš.

Dienvidos rudens sezona noslēgsies ar nestabiliem laikapstākļiem: līs lietus, jūrā plosīsies vētras, zemi caurdurs ledains vējš. Gaisa temperatūra dienā knapi sasniegs +10-11 grādus, un naktīs pavadīs salnas.

Klimats nākamajos gados gatavo daudzas anomālijas

Sinoptiķis prognozēja katastrofu skaita pieaugumu tuvākajos gados. Pēc viņa teiktā, krievus sagaida daudz interesantu lietu saistībā ar klimatu.

Viņš prognozē tādu neparastu parādību pieaugumu kā viesuļvētras, sausums un mežu ugunsgrēki. Eksperts sacīja, ka nokrišņi kā svarīgs klimata pārmaiņu rādītājs saglabājas aptuveni tādā pašā līmenī.

Taču, ja iepriekš lietus lija vairāk vai mazāk vienmērīgi, tad tagad ir vai nu ilgstoši sausuma periodi, vai spēcīgas lietusgāzes, kas mēneša nokrišņu daudzumu var saražot vien pāris dienās.

Ko sagaidīsim Latvijā? 

Saskaņā ar pašreizējām prognozēm, augusta otrajā pusē nav paredzamas plašas un ilgstošas nokrišņu zonas, kas izraisītu stipras lietavas.

Tomēr vasarai raksturīgās pērkona negaisu lietusgāzes var veidoties ātri un būt postošas. Šādos gadījumos nokrišņu daudzums zem atsevišķiem negaisa mākoņiem var būt ievērojams.

Šīs darba nedēļas beigās daudzviet Latvijā tiek prognozēts īslaicīgs lietus un vietām ļoti stipras pērkona lietusgāzes.

Lasi vēl: Auniem neko nevajag plānot, bet Mežāžiem var būt vilšanās; Dienas prognoze 26. jūlijam visām zīmēm

Eksperti uzsver, ka vasaras negaisu vētras nav iespējams precīzi prognozēt ilgtermiņā. Karsta un mitra gaisa apstākļos vētras var veidoties arī augusta beigās, bet tās var precīzi paredzēt tikai īsi pirms to rašanās.

Tomēr sinoptiķi uzsver, ka augustā arī būs karstuma vilnis, tādēļ nevajadzētu atslābt, jo karstums noteikti vēl liks mums pasvīst. Vasara nebūt nebūs beigusies.

 

Leave a Comment