“Vispār saprotat, kā mums būs noveicies?” – Bricis sola Lieldienās vēl nepieredzētus siltuma rekordus, bet nākošnedēļ laika apstākļi krasi mainīsies

Foto – ekrānuzņēmums

Laika ziņu eksperts Toms Bricis vietnē “Facebook” raksta, ka svētdien, Pirmajās Lieldienās, gaisa temperatūra vietām pat pārsniegs plus 20 grādu atzīmi, tomēr jau pēcpusdienām dažās vietās ir gaidāms vasarīgs pērkona negaiss. Nepatīkamas prognozes Bricis sola, runājot par nākamo nedēļu – atkal kļūs vēsāks un ir ļoti liela iespējamība, ka uzsnigs arī sniegs.

Šā brīža prognozes liecina, ka Lieldienas Latvijā patiešām būs pavasarīgas, pat vasarīgi siltākas un tiks sasniegti rekordi, ja runa ir par marta mēnesi. Līdz šim siltākais laiks, kas Latvijas teritorijā jebkad bijis fiksēts, bija 20,8 grādus silts un tas bija 1968.gada 30.martā Mērsragā.

Ceturtdiena gaidāma saulaina, no 10 līdz 15 grādiem silta, bet Kurzemē termometra stabiņš var pakāpties pat līdz 16, 17 grādiem plusā.

Piektdiena būs nedaudz vēsāka – gaiss uzsils no 8 līdz 13 grādiem plusā. Sestdiena atkal gaidāma saulaina, gaiss uzsils, bet svētdien jau gaidāmi minētie siltuma rekordi un pēcpusdienā – pērkona negaiss.

Foto – Pexels

Arī Otrajās Lieldienās, visticamāk, siltais laiks saglabāsies, taču nākamās nedēļas vidū jau gaidāmas pavisam citas prognozes – naktīs var pat pieķert sals, bet dienās var snigt. Tomēr laika ziņu eksperti mierina – aukstums, visticamāk, nebūšot ilgstošs – noturēsies tikai dienu vai varbūt divas, un tad jau pavasaris atkal klauvēs pie mūsu durvīm.

Lasi vēl: FOTO. Laika ziņu eksperts Toms Bricis soctīklos publicē attēlus: pirmdienas vakarā to varēja redzēt Jūrmalas debesīs. Komentāros cilvēki atzīst – neko tādu nebija redzējuši

Komentāros pie Toma Briča ieraksta “Facebook” cilvēki raksta:

“Tad jau varbūt varam cerēt uz saulīti. Acīmredzot, tie kaisītāji ari tomēr baidās Dieva, bet pēc svētkiem es prognozēju atkal mākoņus, lietu un aukstu laiku.”

“Jūs cilvēki vispār saprotat, kā mums visiem būs noveicies. Tikpat labi siltais laiks varēja būt pa darbdienu un aukstais laiks( varbūt arī sniegs) pa Lieldienu brīvdienām.
Super, tagad var plānot aktīvas un darbīgas brīvdienas.”

Kāds komentētājs tomēr apšauba, ka Briča prognozētie siltuma rekordi patiešām esot rekordi, jo atceras, ka aprīļa sākumā citu gadu bijis ļoti silts laiks.

Foto – Pexels

Tomēr Bricis precizē un atbild: “Runa ir par martu. Rakstā tas ir izklāstīts. Martā Latvijā jebkad augstākā temperatūra, kas fiksēta, ir 1968. gadā reģistrētie 20,8 grādi. Savukārt par 2001. gada 3. aprīli runājot, Liepājā oficiāli todien reģistrēti 17,5 grādi. Jā, pieļauju, ka termometri pie loga rādīja 20 un pat vairāk grādu, bet par loga termometru un meteostaciju veikto mērījumu atšķirību jau esmu daudzkārt minējis. Tos nevar salīdzināt vairāku objektīvu iemeslu dēļ.”

“Labrīt, ne tikai Vidzemē aukstumiņš, arī Lielaucē šorīt vietām salna, zāle balta!!!”

“Jau vakar Gulbenes pusē redzējām varavīksni!”

Leave a Comment