Viņa zem drēbēm slēpa spilvenu, lai kaimiņi domātu, ka viņa ir stāvoklī, tomēr kādā brīdī viss nogāja greizi

Līgai un Viktoram nevarēja būt bērna 8 gadus. Ārsti un visi dežuranti jau bija apmeklēti. Nekas nepalīdzēja. Tomēr Līgai bija kāds plāns, lai gan beigu beigās nogāja greizi. 

Līga sāka likt zem drēbēm spilvenus, lai izskatītos pēc grūtnieces. Ar katru mēnesi spilvens attiecīgi palielinājās. Kaimiņiem tika paziņots, ka beidzot iestājusies grūtniecība. Tiesa, daži kaimiņi ar aizdomām raudzījās uz lokano Līgu, kura lec augšā pa kāpnēm, kurai nesāpēja mugura, ne arī kājas.

– It kā tev tur nebūtu bērna, bet ziepju burbulis, tu tik augstu lec. – reiz sacīja vecā kaimiņiene, skatīdamās pagalma atvērtajos vārtos.

– Baba Anna, ej tur, kur biji! Neved pie grēka! – atvairīja Līga un skaļi aizcirta vārtus, gandrīz Annas deguna priekšā.

Kopā ar vīru viņi četrus mēnešus brauca uz kaimiņpilsētu uz bērnu māju. Vēdera spilvens tika atstāts automašīnā un uzlikts atpakaļ pirms atgriešanās mājās. Paveicās, ka vīra tantei tur bija paziņas, un procedūra paātrinājās. Topošajiem vecākiem pat tika jautāts kādu bērni viņi vēlas.

 

– Lai viņš līdzinātos mums! – ātri izpļāpājās Līga. Viņa jau sen fantāzijā bija iedomājusies sava dēla tēlu. Viņa gribēja, lai viņš būtu līdzīgs viņai, lai neviens cits neuzdrošinās teikt, ka viņa ir neauglīga, lai visi apskaustu viņas dēlu.

– Galvenais, lai būtu vesels. – Pēc pauzes pēc sievas vēlmes Viktors atbildēja.

Viņš ļoti mīlēja savu sievu un bija gatavs uz visu, ja vien viņa beigtu tik ļoti ciest no bērnu trūkuma. Viņš pats bija gatavs visu mūžu dzīvot bez bērniem, ja nu vienīgi ar Līgu blakus.

Bērnu nama darbiniece apliecināja, ka viss būs kārtībā, pastāstīja, kādi dokumenti un izziņas vēl jākārto un nosūtīja mājās topošos vecākus.

Dzemdību laiks tuvojās, bet mazulis vēl nebija dzimis. Kaimiņi sāka bažīties. Līga lūdza vīru katru nedēļu zvanīt tantei. Vienā no šiem zvaniem tante neizturēja un lūdza telefonu iedot Līgai. Viktors iedeva.

– Līga, vai tu domā, ka tos tur cep kā pīrāgus? Tāpēc es jums pastāstīšu. Nē!  Teikšu tā, uz veseliem bērniem ir rinda, arī no cilvēkiem, kuru amats ir augstāks par manējo. Pagaidi! Tante nolika klausuli.

Lasi vēl: 73 gadu vecumā mūžībā devusies izcila latviešu folkloriste; šis ir milzīgs zaudējums

Viņa nolika telefonu un apsēdās gultā. Visvairāk Līga baidījās tikt atklāta, kļūt par apsmieklu. Paciet šos nolaidīgos uzskatus, viņi saka, ka Dievs jums nav devis bērnus.

 

Tālāk viss notika strauji..

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment