73 gadu vecumā mūžībā devusies izcila latviešu folkloriste; šis ir milzīgs zaudējums

73 gadu vecumā mūžībā devusies izcila latviešu folkloriste; šis ir milzīgs zaudējums. Sabiedriskā darbiniece mūžībā devusies vakar, 6.jūnijā. 

Kāds mācītājs reiz teicis, ka cilvēka dzīve ir mūžīga. Dzīvība, dvēseles stāvoklis un darbība ir viens un tas pats. Kur ir dzīvība, tur ir stāvoklis vai darbība, kas var būt gan svētlaime, gan mokas. Miesa aiziet, bet dvēsele turpina dzīvot.

Domas, vēlmes, jūtas nav lietu pasaules priekšmeti. Tās ir neredzamās dvēseles neredzamās darbības izpausme, kas, izpaužoties vārdos un darbos.

Ar lielām skumjām paziņojam, ka 6.jūnijā mūžībā aizgājusi atzītā folkloriste Helmī Stalte, par to sociālo mediju platformās dalījās Dāvis Stalte.

Helmī Stalte, slavena folkloriste, dzimusi 1949. gada 7. augustā lībiešu ģimenē. Kā liecina “Livones.net” mājaslapā pieejamā informācija, Stalte ir ieguvusi izglītību kora diriģēšanas jomā Rīgas J. Mediņa mūzikas vidusskolā un muzikālās izglītības jomā pirmsskolas iestādēm Rīgas Pedagoģiskajā skolā.

Lasi vēl: “Ikvienam ir savas dīvainības un īpatnības, taču daži ieradumi var būt īpaši kaitinoši..”; 4 kaitinošākās zodiaka zīmes

Helmī Stalte lepojas ar plašu profesionālo pieredzi, strādājot par folkloras speciālistu Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā, kā arī Rīgas domes Kultūras pārvaldē un Nacionālajā Radio un TV padomē. Turklāt viņa ieņēma Rīgas domes deputātes amatu un bija cienījama Kultūras, mākslas un reliģijas lietu komitejas priekšsēdētāja.

Visdziļāko līdzjūtību, tuviniekiem!

Leave a Comment