Viens no Latvijas dziedātājiem glābjot bērnu, pazaudē balsi; nākas atcelt koncertus

Viens no Latvijas dziedātājiem glābjot bērnu, pazaudē balsi. Diemžēl nākas atcelt pat koncertus. Dziedātājs šobrīd vēl atlabst. 

Asa sižeta cienīgi notikumi notika tirdzniecības centra autostāvvietā otrajā stāvā. Leiškalns stāsta:

“Viņa turēja mazgadīgu bērniņu aiz krāgas ap diviem gadiem, bet tad to palaida skriet. Mazulis, nesen iemācījies staigāt, paātrināti soļoja uz priekšu. Es norādīju, ka ir svarīgi turēt bērnu pie rokas, bet viņa mani ignorēja. Pēkšņi mašīna sāka manevrēt atpakaļgaitā, bet bērns bija tieši uz ceļa, mazs un neredzams šoferim.”

Dzimis 1965. gada 2. aprīlī Rīgā, Uldis Leiškalns sāka savu izglītību Rīgas 1. vidusskolā. 1972. gadā viņš pievienojās skolas zēnu korim un Rīgas zēnu korim.

Pēc balss lūzuma, no 1982. gada līdz 1985. gadam viņš apmeklēja vokālās nodarbības, ko vadīja Jaunatnes teātra pedagoģe un operas soliste Erna Traviņa, kā arī koncertmeistare Vallija Dreimane.

Lasi vēl: Sliktas ziņas: Eiropas Savienība vēlas liegt sēsties pie stūres šai iedzīvotāju kategorijai

Studiju laikā, sākot no 1984. gada, viņš mācījās Latvijas Universitātes Fizikas – matemātikas fakultātē un pievienojās vokālajai studijai, ko vadīja slavenais skatuves mākslinieks un operas solists Maigurs Andermaņis Autodarbinieku klubā.

Uldis Leiškalns iestājās Latvijas Mūzikas akadēmijas sagatavošanas kursā 1987. gadā, kur mācījās pie docenta Arvīda Lustes. Viņa operklases eksāmenā izpildīja Grāfa Almavivu no V. A. Mocarta operas “Figaro kāzas”, bet studijas pabeidza, izpildot Žoržu Žermonu no Dž. Verdi operas “Traviata”. Pēc tam, 1994. gadā, viņš pabeidza studijas Latvijas Mūzikas akadēmijā un kļuva par Latvijas Nacionālās operas solistu.

 

Lūk, kā tas viss beidzās – lasi tālāk

Leave a Comment