Viens no Latvijas dziedātājiem glābjot bērnu, pazaudē balsi; nākas atcelt koncertus

Uldis Leiškalns pēc nedēļas zaudēja balsi un divas dienas lietoja sūkājamās tabletes. Viņš atcēla dažus koncertus un neaizbrauca uz Viļņu par Ziemassvētku veci.

Tikai tagad viņš sāk atgūties un 16. novembra rītā, pirmo reizi pēc saslimšanas, ar čērkstošu balsi nodziedāja senioriem Rīgā pansionātā “Mežciems”. Leiškalns cer drīzumā pilnībā atgūt dziedamo rīkli.

”1995.gada vasarā es piedalījos meistarklasēs, ko vada pasaules slavenā dziedātāja un vokālās mākslas profesore Katja Andželone. Turpinot 1996. gada sākumā un beigās, es piedalījos meistarklasēs pie vokālās mākslas profesora Andreasa Orlovica no Dānijas.

Man bija iespēja piedalīties Siguldas opermūzikas svētkos 1995. un 1996. gadā, kā arī Georga Otsa Mūzikas festivālā Tallinā 1994. un 1995. gadā.

Es aktīvi piedalījos pasākumā, kas tika rīkots Paulam Saksam veltītajā Jauno vokālistu atbalsta fondā Vāgnera zālē 1995. gada 12. oktobrī. Lai arī man izdevās veiksmīgi piedalīties Plasido Domingo rīkotajā Starptautiskajā opermūzikas konkursa pirmajā kārtā, finansiālas grūtības mani šķīra no dalības nākamajās kārtās.”

Lasi vēl: Kaimiņu tantiņa paklāju nekad nedauza, bet tas ir tīrs un neož. Es lūdzu viņai atklāt noslēpumu! Fantastiski!

Lasi arī: Kāpēc heks vienmēr tiek pārdots bez galvas? Tikai nesen uzzināju patiesību!

Rīdziniekiem plaši pazīstamais Vecrīgas ielu muzikants Uldis Leiškalns kļuvis arī par “TikTok” zvaigzni. Viņu uz ielas uzrunājis jauniešu vidū populārais tiktokeris Niklāvs Kravalis, vaicājot, kas tad ir vissvarīgākais dzīvē. Tomēr nu jau šī atbilde daudziem ir piemirsusies.

 

Leave a Comment