Vienkāršas frāzes, kas palīdzēs jūsu bērnam augt veiksmīgam: atkārtojiet tās pēc iespējas biežāk

Pieaugušo, īpaši vecāku, vārdi un reakcija var būt ļoti spēcīgs stimuls bērnu attīstībai. Psihologi iesaka izmantot septiņas īpašas frāzes, kas palīdzēs izaudzināt veiksmīgu cilvēku.

Šīs septiņas frāzes iesaka izmantot pedagogiem un citiem speciālistiem, kas pārzina Montesori bērnu audzināšanas metodi. Pat ja jūs neizmantojat nevienu metodi, ir vērts tās ņemt vērā, lai audzinātu bērnu harmonijā un sevis mīlestībā.

“Tu, šķiet, esi satraukts. Pastāsti man par to.”

Lai gan visi vecāki vēlas, lai jebkādas negatīvas izjūtas bērnā pēc iespējas ātrāk izzustu, jums vajadzētu arī iemācīt bērnam pārdomāt notikumus. Ja jūs steigšus mainīsiet tematu, jūsu bērns nespēs gūt vērtīgu mācību un pieņemt pareizo lēmumu no situācijas.

“Man ir vajadzīga tava palīdzība.”

Šī frāze palīdzēs vairot jūsu bērna pārliecību par sevi, saviem spēkiem un nozīmību. Jums vajadzētu atrast kaut ko tādu, ar ko jūsu mazulis var tikt galā pēc iespējas labāk, un pēc tam ļaujiet viņam saprast, ka jūs novērtējat viņa talantu. Pat ja tā ir tikai spēja sasiet kurpju aukliņu vai pabarot kaķi. Ļaujiet bērnam justies kā ekspertam šajā jomā.

“Es atceros, kad tu iemācījies (darīt to un to).”

Bieži vien mazie bērni jūtas nedroši, ja viņi kaut ko cītīgi dara, bet viņiem joprojām neveicas. Ar šo frāzi vecāki var palīdzēt bērnam atcerēties pagātnes pieredzi, piemēram, kā viņš apguva kādu sarežģītu prasmi, piemēram, aiztaisīt rāvējslēdzēju vai tīrīt zobus. Atgādiniet, cik grūti tas viņam kādreiz šķita un cik viegli viņš to var izdarīt tagad.

Pārbaudi savas zināšanas par dažādiem žargonvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu žargonvārdi? Noskaidrosim!

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

 

Your score is

The average score is 54%

0%

Leave a Comment