VID pēc pāris dienām sāks izmaksāt šo naudas atbalstu šai Latvija iedzīvotāju daļai! Kādā apmērā?

Naudas atbalsts Latvijas senioriem var palīdzēt uzlabot viņu dzīves kvalitāti un nodrošināt nepieciešamos finanšu resursus dažādām vajadzībām. Šeit ir daži veidi, kā naudas atbalsts var palīdzēt Latvijas senioriem:

Pensijas: Vecumdienās pensija ir galvenais finanšu avots daudziem Latvijas senioriem. Pensijas tiek regulāri izmaksātas no valsts budžeta, un tās var būt viena no galvenajām ienākumu avotiem.

Sociālā palīdzība: Dažiem senioriem, kuriem pensija ir nepietiekama vai kuriem ir īpašas sociālās vajadzības, var būt pieejama sociālā palīdzība no valsts vai pašvaldības. Tas var ietvert papildu izmaksas par dzīvesvietu, medicīnisko aprūpi vai citiem pamatvajadzību segšanas veidiem.

Īpaši pabalsti un subsīdijas: Dažreiz valsts vai pašvaldības piedāvā īpašus pabalstus un subsīdijas senioriem, piemēram, zemāka ienākuma personas var saņemt papildu atbalstu par dzīvesvietas uzturēšanu vai medicīnas izdevumiem.

 

Saskaņā ar Finanšu nozares asociācijas prognozēm, paredzamais atbalsts hipotekāro kredītu ņēmējiem varētu svārstīties no aptuveni 200 līdz 270 eiro par aizdevumiem 50 tūkstošu eiro apmērā, no 630 līdz 740 eiro par aizdevumiem 150 tūkstošu eiro apmērā, un no 1000 līdz 1240 eiro par kredītiem līdz 250 tūkstošu eiro vērtībā pirmajā ceturksnī.

Iepriekšējā gadā politiķi intensīvi diskutēja par to, kā atbalstīt kredītu ņēmējus, kuri bija aizņēmušies mājokļu iegādei. Tas bija saistīts ar strauji augošajām Eiropas Centrālās bankas noteiktajām bāzes procentu likmēm, kas ietekmēja arī kredītu procentu likmes Latvijā, padarot kredītmaksājumus un procentu izmaksas par nopietnu finansiālu slogu daudziem.

Laime, nauda un panākumi vienmēr ir viņu pusē: ir atklāti laimīgāko sieviešu vārdi

Pēc ilgām debatēm Saeima vienojās par to, ka šogad bankām un citiem aizdevējiem, kuriem ir licences kreditēšanas pakalpojumu sniegšanai, būs jāmaksā speciāla nodeva.

Lasi vēl: Diemžēl ļoti skumja ziņa par pasaules līmeņa aktieri Kiānu Rīvsu; filmēšanas laikā notika incidents

Šī nodeva tiks izmantota, lai nodrošinātu atbalstu hipotekāro kredītu ņēmējiem. Šis atbalsts būs 30% apmērā no visiem procentu maksājumiem, taču tas nevarēs pārsniegt divus procentpunktu.

Visi, kuri ir saņēmuši hipotekāros kredītus līdz 2023. gada 31. oktobrim un kuru kredīta atlikums nepārsniedz 250 tūkstošus eiro, saņems atbalstu. Tika pieņemts lēmums, ka nauda tiks izmaksāta vienu reizi ceturksnī. Tātad šajā gadā aprīlī atbalsts tiks saņemts pirmo reizi, un tas tiks maksāts par janvārī, februārī un martā aprēķinātajiem procentu maksājumiem.

 

 

 

Leave a Comment