Vētra 2023. gada 20. decembrī: spēcīgs ģeoloģisko draudu mākonis virzās uz Zemi – X2.87 uzliesmojums izraisa ļoti bīstamu ģeoloģisko draudu aktivitāti

Zemi pāršalks līdz pat 5 magnitūdu stipra zibens spēriens. Spēcīgākā vētra planētu skars dažu stundu laikā. Pēdējo 24 stundu laikā Saule burtiski ir sajukusi prātā un uzbruka planētai ar spēcīgāko Saules vēja plūsmu. Saules sarkanīgi karstas plazmas eksploziju izraisīja uzliesmojums X2,87, kas raksturīgs ļoti spēcīgai zvaigžņu agresijai.

Rezultātā tuvāko 24 stundu laikā planētai nāksies izturēt dažāda līmeņa ģeotriecienu uzbrukumu – to indekss maksimuma brīdī sasniegs 5 punktu atzīmi.

 

Zibens negadījumi var būt bīstami, un ir svarīgi ņemt vērā drošības pasākumus, ja atrodaties ārpus telpām zibens laikā. Šeit ir daži ieteikumi, kā rīkoties zibens negadījumu gadījumā:

Meklējiet patvērumu: Ja iespējams, meklējiet patvērumu iekštelpās, piemēram, ēkā vai automašīnā. Izvairieties no atklātas vietas, kā arī no augstiem vai vienaldzīgiem objektiem, piemēram, koku vai metāla konstrukcijām.

Lasi vēl: VIDEO. “Tu atnāc uz veikalu iepirkties, atver durvis un tur…” – influencere Elīna Didrihsone ar vīru darījuši trakas lietas

Izvairieties no ūdens: Nesēdieties vai nepalieciet ūdenī, piemēram, peldbaseinā vai upē, jo zibens var pārvadāt elektrību, un tas ir bīstams, ja atrodaties ūdenī.

Izvairieties no augstiem objektiem: Nekāpjiet uz augstiem objektiem vai izliecieties zem tiem. Ja esošie objekti ir augsti un jūs atrodaties atklātā vietā, meklējiet zemu vietu, piemēram, bedri vai iegāzi.

Atrodoties automašīnā: Ja esat automašīnā, centieties palikt tajā, izslēdziet dzinēju un neaiztveriet logus. Auto nodrošina kādu aizsardzību pret zibens iedarbību, bet nedrīkstat pieskarties metāla daļām, piemēram, durvīm.

Izvairieties no elektronikas: Neizmantojiet fiksētus telefonus, datorus vai citu elektroniku, jo zibens var izraisīt elektrostatiskos izlādes un bojāt elektronisko iekārtu.

Nesējiet metālu: Izvairieties no metāla priekšmetu nēsāšanas, piemēram, lietussargiem vai metāla stieples, jo tie var piesaistīt zibens iedarbību.

Lasi vēl: “Retrogrādais Merkurs maina pozīciju!”Globa Brīdina, kurām zīmēm tuvākajās dienās jābūt ļoti uzmanīgām

Lasi vēl: Paziņotas ļoti skumjas ziņas par Allu Pugačovu! Apbēdināti ne tikai fani, bet arī tuvākie ģimenes locekļi

Sāciet skriet, ja nav citu iespēju: Ja atrodaties atklātā vietā un nav citu iespēju, ātri virzieties uz drošu vietu, piemēram, automašīnu vai ēku.

Izvairieties no grupām: Izvairieties no grupām cilvēkiem, jo zibens var iedarboties uz vairākām personām vienlaikus.

Atcerieties, ka zibens negadījumi var būt ļoti neprognozējami, tāpēc svarīgi ir ievērot piesardzību un rīkoties droši. Ja iespējams, uzturieties slēgtās telpās, lai novērstu zibens iedarbību.

Kāda vētra ir gaidāma? 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment