Vasaras vidū daudzviet pasaulē tiek solīti pat +50 °C; tiek nosaukti arī Austrumeiropas reģioni, kur tas noteikti būs gaidāms

Vasaras vidū daudzviet pasaulē tiek solīti pat +50 °C. Speciālisti ir pastāstījuši un nosaukuši arī Austrumeiropas reģionus, kur būs gaidāmas neparasti augstas temperatūras. 

Prognozes liecina, ka gaidāma neparasti karsta vasara, ko izraisījis fenomens, ko dēvē par El Ninjo. Tā rezultātā daudzviet Austrumeiropā  būs ļoti augstas temperatūras.

Dabas parādība, ko dēvē par El Ninjo, izplatās visā pasaulē. Vasarā temperatūra paaugstināsies līdz vismaz 35 grādiem pēc Celsija, un dažos Austrumeiropas reģionos varētu būt vēl karstāks.

Pārbaudi savas zināšanas par latviešu žargonvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu populārie žargonvārdi? 

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

Your score is

The average score is 51%

0%

 

Tāpēc daudzviet var būt ļoti karsts. Jau tagad dažās vietās ir novērojama ļoti augsta temperatūra. Vēl februārī meteorologi prognozēja, ka nākamā vasaras sezona Austrumeiropā varētu kļūt par karstāko novērojumu vēsturē.

El Ninjo ir dabas parādība, kas notiek ik pēc 2-7 gadiem un ietekmē klimatu dažādās pasaules daļās. Šajā periodā temperatūra no normas atšķiras par 3 grādiem pēc Celsija. Lai gan šīs izmaiņas var šķist nelielas, tās būtiski ietekmē laikapstākļus visā pasaulē.

Meteoroloģiskā centra “Phobos” speciālists Leus pauda savu viedokli par iespējamo pārmērīgo karstuma vilni. Viņš mierināja Austrumeiropas iedzīvotājus, sakot, ka El Ninjo aktivitātes maksimums jau ir pagājis.

Lasi vēl: Pazīmes, kuras liecina uz to, ka jūsu iekonservētās burciņas ir nekavējoties jāizmet!

Tomēr centrālajā Eiropas daļā un ziemeļrietumos karstuma vilnis pakāpeniski apstāsies un tur karstums tik spēcīgs nav gaidāms. Saskaņā ar provizoriskajām prognozēm 2024. gada vasarā dažos Austrumeiropas reģionos gaisa temperatūra var paaugstināties virs +35 °C, dažviet pat līdz +50 °C.

Eksperti iesaka iepriekš sagatavoties lielam karstumam. Šim nolūkam ir vērts uzstādīt gaisa kondicionierus un ventilatorus, pārbaudīt to darbību un, ja nepieciešams, nomainīt tos pret efektīvākiem modeļiem.

Tāpat vajadzētu nodrošināties ar dzeramo ūdeni, izvairīties no ilgstošas atrašanās tiešos saules staros, valkāt gaišas un gaišas krāsas apģērbu un uzraudzīt savu pašsajūtu.

Tomēr speciālisti sola nākošajiem 5 gadiem ļoti anomālu laiku un lūk, ko mēs varam sagaidīt!

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment