Valsts apņēmusies intensīvāk uzmanību vērst iedzīvotājiem, kuri no kartes ņem ārā naudu – kādu summu nepārkāpt?

2022. gadā Latvijas iedzīvotāji no bankomātiem izņēma 4,6 miljardus eiro skaidrā naudā, bet iemaksāja 2,1 miljardu eiro.

Finanšu ministrijas valsts sekretāra vietniece ēnu ekonomikas ierobežošanas jautājumos Olga Bogdanova pauž atbalstu bezskaidras naudas norēķiniem, jo tie ir caurskatāmāki.

Pirms nedaudz vairāk kā mēneša valdība pieņēma jaunu ēnu ekonomikas apkarošanas plānu, kurā viens no virzieniem ir vērsts uz skaidras naudas apriti.

Plānots aktīvāk analizēt potenciālos ēnu ekonomikas dalībniekus, kas regulāri veic lielas naudas summu izņemšanu vai iemaksu bankomātos.

“Ja personai nav oficiālu ienākumu, bet pēkšņi tiek izņemta liela naudas summa, tas var izraisīt padziļinātu pārbaudi,” skaidro O.Bogdanova. Tāpat tiks analizēti uzņēmumi, kuru darbinieki masveidā izmanto skaidras naudas izmaksas un iemaksas.

”Viņai bieži sekoja”: Allas Pugačovas bijušais vīrs atklāja par primadonnu vēl nedzirdētus un baisus notikumus

Lasi arī: Līdz maija beigām daudzi tūkstoši Latvijas iedzīvotāju saņems zvanu no CSP; Kas jāzina?

Kā arī atgādināsim, ka Latvijā tika ieviesta jauna importa muitas deklarāciju sistēmu

Sākot ar 2023. gada 13. jūniju, Latvijā tika ieviesta jauna importa muitas deklarāciju noformēšanas sistēma. Šī sistēma izstrādāta atbilstoši Eiropas Savienības (ES) prasībām un Pasaules Muitas organizācijas standartiem, kā arī ņemot vērā jaunākās tehnoloģiskās tendences.

Jaunā sistēma lietotājiem piedāvā:

Augstu pieejamību: Sistēma būs pieejama visu diennakti, 7 dienas nedēļā, nodrošinot nepārtrauktu piekļuvi importa deklarāciju noformēšanas pakalpojumam.

Darbības nepārtrauktību: Sistēma ir izstrādāta ar augstu drošības līmeni un rezerves kapacitāti, lai nodrošinātu nepārtrauktu darbību pat neparedzētu apstākļu gadījumā.

Lasi arī: Zvaigžņu prognoze nedēļai no 2024. gada 18. līdz 24. martam: centieties izvairīties no slinkuma, tad tiksiet pie laimes!

Vienkāršotu lietošanu: Jaunā sistēma ir veidota ar lietotājdraudzīgu interfeisu, kas atvieglos importa deklarāciju noformēšanas procesu.

 

Leave a Comment