Valdība vienojās: Pabalsts būs. Tomēr ne visām iedzīvotāju grupām

Valdībā šodien vienojās par atbalstu šīm iedzīvotāju grupām. Ņemot vērā augsto inflāciju un energoresursu sadārdzinājumu uz šo brīdi. 

Valdība šodien pēc ilgām diskusijām atbalstīja divus mēnešus ilgas pabalsta piemaksas pensionāriem, personām ar invaliditāti, apgādnieku zaudējušām personām un personām, kuru apgādībā ir bērns ar invaliditāti.

Ņemot vērā šī brīža, ļoti straujo inflāciju, energoresursu un ar to saistīto pakalpojumu cenu kāpumu, pie esošajiem pensiju apmēriem ir svarīgi sniegt papildu atbalstu.

Lai mazinātu straujās inflācijas, energoresursu, valdības pieņemtais rīkojums paredz nodrošināt finansējumu, lai laikposmā no 2022.gada 1.novembra līdz 2022.gada 31.decembrim.

Lasi vēl: Stājas spēkā ierobežojumi Latvijā šai cilvēku kategorijai

Svarīgs aspekts ir arī tas, ka pabalstam papildus 30 eiro mēnesī tiks nodrošināts, ja pensijas, atlīdzības vai valsts sociālā nodrošinājuma pabalsta apmērs vai to kopsumma nepārsniedz 300 eiro mēnesī.

Kā arī, ja pabalstam papildus 20 eiro mēnesī tiks piemērots, ja pensijas, atlīdzības vai valsts sociālā nodrošinājuma pabalsta apmērs vai to kopsumma ir robežās no 301 eiro līdz 509 eiro mēnesī.

Leave a Comment