Liepājnieki aicināti uz dažādiem pasākumiem kopienas dārzā

Septembrī Liepājas kopienas dārzā, Kuģinieku ielā 6, notiks vairāki pasākumi, kas būs vērsti uz dārza ieziemošanu, cilvēku satikšanu un kopīgām aktivitātēm neformālā gaisotnē.

21.septembrī pulksten 18:00 ikviens aicināts pievienoties dārznieku pulciņam, uz kuru aicināti cilvēki gan ar, gan bez priekšzināšanām dārkopībā, bet, kuriem darbošanās ar augiem ir aizraušanās.

23.septembrī, sākot no pulksten 14:00, notiks dārza talka, lai kopīgi palīdzētu dārzam ieziemoties,kā arī sagatavoties pirms gaidāmajiem ražas svētkiem.

Savukārt 24.septembrī no pulksten 13:00 līdz 16:30 notiks kopienas dārza ražas svētki. Tajos būs iespēja darboties gan bērniem, gan pieaugušajiem, veidojot glezniņas no dažādiem augiem, būs kopīga zupas vārīšana un augu maiņas punkts. No 15:00 dārzā norisināsies pēcpusdienas saruna “Liepājnieku dārzi: roc dziļāk!”, bet 16:00 būs īsa lekcija par sārtaļģu izmantošana dārzkopībā – kā veidot podiņus un citus produktus no aļģēm un, kā izmantot sārtaļģes kā šķidro mēslojumu dārzkopībā.

Pasākums notiks projekta “Radi Liepāju pats” ietvaros. Projektu “Radi Liepāju Pats” finansē Islande, Lihtenšteina un Norvēģija caur EEZ un Norvēģijas grantu programmu “Aktīvo iedzīvotāju fonds”. Pasākums var tikt fotografēts un filmēts. Iegūtie materiāli var tikt izmantoti Radi Vidi Pats un Aktīvo iedzīvotāju fonda komunikācijā.

Leave a Comment