Vairākas lietas, ko varat droši izmest uzkopšanas laikā: jūs nekad to nenožēlosiet

Vecie un salūzušie sīkrīki un nederīgie sīkrīku piederumi

Vai salūzušie sīkrīki jau ir piepildījuši pamatīgu atkritumu tvertni? Vai joprojām cerat, ka nomainīsiet vecā iPhone 3G saplīsušo stiklu, un pēc tam…… Un kas tad īsti tad? Atzīsim – jūs to tik un tā neizmantosiet.

Tāpēc atbrīvojieties no saviem gadžetiem, neatkarīgi no tā, vai tas ir novecojis viedtālrunis vai stacionārais blenderis, kas ir mazāk ērts nekā iegremdējamais blenderis: pārstrādājiet to, pārdodiet vai atdodiet detaļām.

 

Nevajadzīgi dokumenti

Ir dokumenti, kurus vienmēr vajadzētu saglabāt – dzimšanas un miršanas apliecības, pase un ārzemju pase, militārā apliecība, laulības apliecība, TIN, darba grāmatiņa, diplomi un apliecības par izglītību un tālākizglītību, autovadītāja apliecība, nekustamā īpašuma un automašīnas iegādes dokumenti, medicīniskās un pensiju apdrošināšanas kartes, kredītlīgumi, līgumi par komunālo pakalpojumu sniegšanu.

Taču nesaglabājiet visus dokumentus mūžīgi: piemēram, kases čekus var droši izmest pēc divām nedēļām, OCTA apdrošināšanas polises – pēc gada, kvītis par dzīvokļa un komunālo pakalpojumu apmaksu – pēc trim.

 

Lasi vēl: Magones aplidotājs Toļiks paliek ar vaļā muti, kad ierauga, kādā bardakā dzīvo mīļotā Magone (+VIDEO)

Priekšmeti, kurus ”iespējams kādreiz vajadzēs”

Saskaņā ar grāmatas “Mīli cilvēkus, lieto lietas: kāpēc nevar darīt otrādi” autora Fīldsa Milberna (Fields Milburn) teikto, vienīgie priekšmeti, kuriem var būt šāds statuss, ir pirmās palīdzības aptieciņa un ugunsdzēšamais aparāts.

Visu pārējo – piemēram, tukšas kastes, kurās “pēkšņi” kaut kas jāieliek – var droši izmest. “Prakse rāda, ka šādas lietas, ja tās patiešām ir nepieciešamas, var iegūt 20 minūtēs, iztērējot ļoti nelielu naudas summu,” saka Fīlds.

 

Leave a Comment