Vai vajag atzīmēt radinieka aizsaulē došanās gadadienu? Šeit ir ļoti strikta atbilde, kuru jāievēro ikvienam!

Dažreiz mīļotā zaudējums mūs skar pārāk smagi un noved mūs ārkārtēju bēdu stāvoklī. Jūs varat sērot par mirušo gadiem, katru dienu atceroties notikušo. Taču ar laiku sāpes norimst un atmiņā paliek tikai patīkamas atmiņas par aizgājēju.

Šķiet, kāpēc šajā gadījumā katru gadu sev atgādināt par zaudējumu un pulcēt uz to visus mirušā tuvākos radiniekus, draugus un kolēģus? Patiesībā ir daudz iemeslu, un katrs no tiem ir unikāls, bet es vēlētos dalīties ar savu viedokli.

Kāpēc regulāri rīkot radinieku piemiņas pasākumus?

Pirmkārt, runa ir par notikušo notikumu psiholoģisko izpratni. Bieži vien mēs vienkārši nevēlamies ticēt, ka attiecīgā persona vairs nekad nebūs, bet mums ar to jāsamierinās un jāpieņem jaunā realitāte.

 

Katrs šāds piemiņas pasākums ved mūs pa šo ceļu, un ar katru piemiņas maltīti mēs arvien vairāk atgriežamies pie ierastā dzīves rituma. Tāpat tuvinieku lokā vienmēr ir vieglāk pārdzīvot jebkuras bēdas, jo mēs visi pazinām šo cilvēku, katram ar viņu saistās atmiņas.

 

Tādējādi piemiņas pasākumu rīkošana palīdz sapulcināt dzīvos radiniekus, atkal apvienoties ar ģimeni un līdz ar to dalīties kopīgās bēdās. Attiecībā uz reliģiskajiem ieteikumiem šādu pasākumu kontekstā:

1. Apmeklējiet dievnamu. Iededziet sveci mirušā mieram, lūdzieties par viņa dvēseli, varbūt parunājiet par notikušo ar priesteri.

2. Apmeklējiet kapu. Kapu sakopšana piemiņas dienā ir labs tonis, kā arī iespēja atcerēties un godināt mirušā piemiņu. Pēc vēlēšanās uz piemiņas dievkalpojumu pie kapa var uzaicināt priesteri.

Lasi vēl: Trīs zodiaka zīmes gaida neticami laimīga diena ceturtdien, 2023. gada 25. maijā

3. Piemiņas vakariņas. Tikpat svarīga atvadu ceremonijas sastāvdaļa, kurā sapulcējas visi tuvinieki un atsauc atmiņā piedzīvotās situācijas ar nelaiķi.

 

Leave a Comment