Uz pannas vairs nekas nepielips: palīdzēs līdzekļi, kas ir pa rokai katrā virtuvē

Kā izmantot sāli, sodu un eļļu, lai atjaunotu savas iecienītās pannas nelīpošo pārklājumu.

Droši vien katrai saimniecei ir sava mīļākā panna, lai gan tā var būt veca un nebūt estētiski pievilcīga. Bet ko darīt, ja ēdiens sāk pie tās pielipināt, lai gan iepriekš tā nekad nav noticies?

Izveicīgas saimnieces zina virkni metožu, kas lieliski tiks galā ar šo problēmu, un labprāt dalās ar šādiem knifiņiem.

Ko darīt, lai ēdiens nepieliptu pie pannas: efektīvas tautas metodes

Pergaments. Šī metode ir ļoti vienkārša un ātri tiks galā ar pielipšanas problēmu. Lai to izdarītu, paņemiet pergamenta loksni, izgrieziet to atbilstoši pannas diametram un novietojiet uz pannas dibena. Tad ielejiet eļļu un cepiet jebkuru ēdienu kā parasti, bet jau uz pergamenta. Ēdieni nepielips, un pergaments nekādā veidā neietekmēs to garšu un kvalitāti.

Ābolu sidra etiķis. Pirms ēdiena gatavošanas uzlejiet dažus pilienus ābolu etiķa uz pannas un labi uzkarsējiet, līdz šķidrums iztvaiko. Tādā veidā izveidojas nelīpošs pārklājums, un nekas vairs noteikti nepielips pie pannas virsmas.

Lasi vēl: 5 triki, kā izlīdzināt saburzītas drēbes bez gludekļa

Sāls. Pirms cepšanas ar sāli panna jāsagatavo. Ielieciet uz pannas dibena ēdamkaroti sodas, nedaudz ūdens un rūpīgi notīriet to ar sūkli. Pēc tam pannu labi izskalojiet un noslaukiet to pilnīgi sausu. Novietojiet to uz plīts un ieberiet 2-3 ēdamkarotes sāls, vienmērīgi izkliedējot to pa dibenu. Kad sāls sāk dzeltēt un parādās viegli dūmi, noņemiet pannu no plīts un savāciet visu sāli. Šādā veidā izveidosiet pārklājumu, kas neļaus ēdienam pielipt pie pannas.

Pārbaudi savas zināšanas par latviešu žargonvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu populārie žargonvārdi? 

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

Your score is

The average score is 50%

0%

Eļļa. Novietojiet tīru pannu uz plīts un uzlejiet uz dibena ēdamkaroti augu eļļas. Tad vienmērīgi izklājiet eļļu pa visu pannas virsmu. Uzkarsējiet pannu, līdz no tās sāk viegli kūpēt. Tad noņemiet pannu no karstuma un noslaukiet to sausu no eļļas paliekām. Pēc uzkarsēšanas panna nav jāmazgā.

 

 

Leave a Comment