5 triki, kā izlīdzināt saburzītas drēbes bez gludekļa

Saburzītas drēbes, lai gan tā nav kritiska problēma, nav ļoti patīkama situācija. Dažkārt tā notiek nelaikā sabojāta gludekļa dēļ, bet dažkārt – elektroenerģijas padeves pārtraukumu dēļ.

Pastāstīsim, kā gludināt drēbes bez gludekļa palīdzības.

Izmantojiet fēnu

Izmantojot šo apģērbu izlīdzināšanas metodi, novietojiet saburzīto apģērbu uz plaukta un pēc tam samitriniet saburzītās vietas ar nelielu daudzumu ūdens. Vislabāk ir izmantot ūdeni pudelēs, jo krāna ūdens var saturēt minerālvielas, kas var radīt traipus.

Ieslēdziet fēnu un koncentrējiet karstumu uz visvairāk saburzītajām apģērba vietām. Ja nepieciešams, varat gludināt arī ar rokām. Lai izvairītos no auduma apdegšanas, turiet fēnu vismaz dažus centimetrus no auduma.

Pakariniet to tuvu dušai vai turiet virs tējkannas

Uzlieciet drēbes uz pakaramā un pakariniet tās dušas kabīnes aizmugurē. Pēc tam ieslēdziet ūdeni (jo karstāks, jo labāk), bet uzmanieties, lai ūdens nenokļūtu uz apģērba.

Ja ūdens traipi uz auduma rada bažas, pakariniet pakaramo ar apģērbu uz dvieļu āķa ārpus dušas kabīnes. Tādā gadījumā dušu ieslēdziet ar pilnu jaudu un ļaujiet telpai tvaikot.

Pēc tam atstājiet ūdeni ieslēgtu apmēram 10 minūtes, un, kad atgriezīsieties, drēbes būs gatavas valkāšanai. Neaizmirstiet aizvērt durvis un logus. Arī tējkanna var palīdzēt “tvaicēt” drēbes un likvidēt grumbas – ja kādu laiku turēsiet drēbes virs tvaika.

Izmantojiet pannu kā gludekli

Karsta panna vai tējkanna, protams, nav tik efektīva kā gludeklis, bet ir tam līdzīga, īpaši attiecībā uz kokvilnas, vilnas un lina audumiem.

Tomēr nenovietojiet karstu tējkannu uz apģērba ar plastmasas rotājumiem vai no vinila, jo tas var izraisīt izkusšanu. Un, protams, esiet piesardzīgi, rīkojoties ar karstiem traukiem.

Šim līdzeklim veiciet šādas darbības: Uzvāriet vidēja lieluma katlu ar ūdeni. Tiklīdz ūdens sāk spēcīgi tvaikot, izlejiet to. Pirms gludināšanas pārklājiet priekšmetu ar dvieli, lai pannas dibens nesabojātu apģērbu. Ātri “izgludiniet” apģērbu ar pannas dibenu, uzliekot apģērbu uz galda vai citas cietas virsmas.

Novietojiet apģērbu zem matrača

Neliels papildu spiediens no matrača var būt tieši tas, kas jums nepieciešams, lai saglabātu apģērbu “bez krokām”. Izlīdziniet drēbes uz līdzenas virsmas un pēc tam satiniet tās kā rulli. Novietojiet to zem matrača un pirms izņemšanas pagaidiet 15-20 minūtes.

Atkarībā no apģērba gabala var būt nepieciešamas līdz pat 30 minūšu ilgas presēšanas darbības, taču, ievietojot apģērbu zem matrača uz nakti, tas būs vēl efektīvāk.

Izgatavojiet izsmidzinātāju grumbu novēršanai

Ja jums nav pa rokai speciāla izsmidzinātāja, kas izlīdzina apģērbu, viņi iesaka dažus veidus, kā jūs varat pagatavot līdzekli paši. Ja jums ir apģērbu kondicionieris, varat izmēģināt šādu metodi:

Sajauciet 1 glāzi ūdens (vēlams destilēta, vārīta vai vismaz no pudeles) un 1 tējkaroti šķidrā veļas kondicioniera. Pievienojiet 1 tējkaroti spirta, lai šķidrums ātrāk izkūst. Sakratiet šķīdumu tukšā izsmidzinātāja pudelē un pēc tam uzklājiet to uz saburzītajām drēbēm.

Pārbaudi savas zināšanas par latviešu žargonvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu populārie žargonvārdi? 

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

Your score is

The average score is 50%

0%

Ja veļas kondicioniera nav pa rokai, ieteicams izmēģināt šādus līdzekļus:

Izsmidzināmajā pudelē samaisiet 1 daļu baltā etiķa ar 3 daļām ūdens. Uzklājiet līdzekli uz apģērba un pēc tam ļaujiet tam nožūt.

 

Leave a Comment