Sinoptiķi Steidzami brīdina par ļoti bīstamiem laikapstākļiem svētdien!

Latvijas sinoptiķi ir izdevuši steidzamu brīdinājumu par ļoti bīstamiem laikapstākļiem, kas gaidāmi šīs nedēļas svētdien. Meteoroloģiskie dienesti prognozē, ka laika apstākļi var radīt nepatīkamas sekas.

Paredzētās laikapstākļu ietekme:
Spēcīga vēja brāzmas: Sagaidāmas vētras ar vēja ātrumu, kas var pārsniegt 20 metrus sekundē. Tiek ieteikts nostiprināt visus ārpusē esošos priekšmetus un izvairīties no ceļošanas laikā, kad vētras intensitāte ir visaugstākā.

Pārbaudi savas zināšanas par latviešu žargonvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu populārie žargonvārdi? 

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

Your score is

The average score is 40%

0%

Intensīvas lietusgāzes: Prognozētas spēcīgas lietusgāzes, kas var izraisīt plūdus. Pilsētās un ciemos ir iespējama kanalizācijas sistēmu pārslodze, tādēļ ieteicams izvairīties no zemākām vietām un sevišķi piesargāties pie upēm un citiem ūdenstilpnēm.

Pērkona negaiss: Iespējami pērkona negaisi ar spēcīgiem zibens spērieniem, kas var radīt ugunsgrēku risku un bojājumus elektrotīklos. Ieteicams izvairīties no atklātām vietām un neuzturēties pie augstiem kokiem vai metāla konstrukcijām.

Aicinājums būt gataviem:
Sinoptiķi uzsver, ka būtiska ir sagatavošanās un preventīvi pasākumi, lai mazinātu laikapstākļu izraisītās sekas. Pārliecinieties, ka jūs un jūsu tuvinieki ir gatavi rīkoties ārkārtas situācijā. Sadarbība un savlaicīga rīcība var būt izšķiroša, lai nodrošinātu jūsu drošību un mazinātu iespējamos zaudējumus.

Satricināta ir visa Latvija! Diemžēl, bet Mūžībā devusies ļoti labi zināma personība

Meteorologs Jānis Trallis dalījies ar jaunāko laika prognozi, kas liecina, ka laikapstākļi svētdien varētu kļūt bīstami. Prognozes liecina, ka laika apstākļi šajā dienā var mainīties strauji un būtiski ietekmēt cilvēku ikdienu. Trallis uzsver, ka īpaša uzmanība jāpievērš brīdinājumiem un laikapstākļu izmaiņām, jo situācija var kļūt sarežģīta.

Kā sociālajos tīklos raksta Trallis, aukstā atmosfēras fronte un lietus šorīt no rietumiem sasniedz Rīgu, taču diena gaidāma visai saulaina. Tas nozīmē, ka šorīt, sākot ar rīta stundām, Rīgu pārņems lietus mākoņi, nesot sev līdzi gan nokrišņus, gan vēsāku gaisu. Tomēr, neskatoties uz rīta nepatikšanām, dienas gaitā debesis skaidrosies, un saulainie brīži ļaus iedzīvotājiem izbaudīt patīkamu, lai gan nedaudz vēsāku, laikapstākļu periodu.

Trallis arī norāda, ka vējš, kas pavada šo auksto fronti, var būt diezgan spēcīgs, it īpaši piekrastes rajonos, kur vēja brāzmas var sasniegt 15-20 metrus sekundē. Šādos apstākļos ir svarīgi būt piesardzīgiem, īpaši, ja plānojat laiku pavadīt ārā vai pie ūdens. Lai gan diena lielākoties būs saulaina, ir iespējamas īslaicīgas vētras, kas var nest spēcīgus nokrišņus un pat pērkona negaiss.

 

Tomēr tas vēl nav viss! Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

 

Leave a Comment