Sinoptiķi Steidzami brīdina par ļoti bīstamiem laikapstākļiem svētdien!

Esiet Gatavi vētrai!

Prognozes rāda, ka temperatūra dienas laikā būs apmēram +20 grādu, taču vēja dēļ var šķist, ka ir vēsāks. Vakarpusē temperatūra sāks pazemināties, un naktī tā var nokrist līdz +10 grādiem. Trallis mudina cilvēkus sagatavoties šīm izmaiņām, ģērbties atbilstoši un būt uzmanīgiem.

Nedēļas nogalē kopumā gaidāmi mainīgi laikapstākļi, ar iespējamiem nokrišņiem un periodiem, kad debesis skaidrosies. Trallis iesaka sekot līdzi laika prognozēm un būt gataviem jebkādām laikapstākļu pārmaiņām, lai pasargātu sevi un savus tuviniekus.

Ieskicējot laikapstākļus nedēļas nogalei, meteorologs Jānis Trallis atklāj, ka svētdien iespējams stiprs lietus un vētra. Prognozētie laikapstākļi var radīt būtiskas neērtības un potenciāli bīstamas situācijas, īpaši tiem, kas plāno pavadīt laiku ārpus telpām vai doties ceļojumos.

Tamāra Globa paziņo : Šīs 3 Zīmes no 7. līdz 10. Jūnijam var laimēt milzu Džekpotu loterijā

Trallis sociālajos tīklos dalās ar detalizētāku informāciju, norādot, ka stiprāks lietus Latvijā iespējams tieši svētdien. Viņš skaidro, ka, ja svētdien izaugs negaisa mākoņi, tie var nest ne tikai stiprus nokrišņus, bet arī vētru. Šādas situācijas ir īpaši bīstamas, jo vētra var nest ne tikai spēcīgus vēja brāzienus, bet arī radīt zibens izlādes, kas var izraisīt ugunsgrēkus vai bojājumus infrastruktūrai.

Svētdienas laikapstākļus ietekmēs vairāki meteoroloģiskie faktori. Aukstā atmosfēras fronte, kas no rietumiem virzīsies uz austrumiem, nesīs sev līdzi mitrumu un vēsāku gaisu. Šīs frontes pārvietošanās var radīt labvēlīgus apstākļus negaisa mākoņu veidošanai. Ja šie mākoņi izveidosies, tie var nest ļoti intensīvus nokrišņus un vētru, kas var radīt ievērojamus postījumus.

Trallis arī pievērš uzmanību tam, ka spēcīgs vējš, kas var pavadīt šo vētru, var radīt papildus bīstamību. Vēja brāzmas var sasniegt 20-25 metrus sekundē, īpaši piekrastes rajonos un atklātās vietās. Šādos apstākļos ir iespējami koku lūšanas un elektrolīniju bojājumi, kas var izraisīt elektroapgādes pārtraukumus. Trallis iesaka cilvēkiem pārbaudīt un nostiprināt priekšmetus, kas var tikt aizpūsti, kā arī būt uzmanīgiem, pārvietojoties ārā.

Leave a Comment