Trešdien uz visiem laikiem aizmidzis izcils latviešu mākslinieks un producents; viņš ir godalgots ar Triju Zvaigžņu ordeni

Trešdien uz visiem laikiem aizmidzis izcils latviešu mākslinieks un producents. Viņš ir godalgots ar Triju Zvaigžņu ordeni un tiks pieminēts mūžīgi. 

Lielākā daļa cilvēku tic, ka aizgājēji viņus gan dzird, gan redz. Viņi priecājas, kad dzīvie viņus atceras, un dusmojas, kad viņus aizmirst. Un, lai atgādinātu par sevi, viņi pat liek par sevi zināt. Piemēram, caur sapņiem, smaržām, klātbūtnes sajūtām, dzīvniekiem, melodijām utt.

Vismaz 40 dienas aizgājēja Dvēsele var apmeklēt radiniekus un draugus un vērot viņus no malas. Cilvēki ar augstu jutīgumu un mazi bērni šādā laikā labi izjūt gara klātbūtni.

 

Trešdien aizsaulē aizgājis studijas Animācijas brigāde vadītājs Māris Putniņš.

Trešdien mūžībā aizgājis cienījamais animācijas brigādes filmu studijas vadītājs, atzītais leļļu mākslinieks, izcilais scenārists, producents un atzītais bērnu literatūras autors Māris Putniņš, ko plaši izmantotajā sociālo mediju platformā paziņoja viņa ģimenes locekļi. Facebook.

Pamatojoties uz Latvijas Radošo savienību padomes sniegtajiem datiem, Putniņš sekmīgi pabeidzis studijas prestižajā Valsts Leļļu teātra aktieru studijā, bet tālāk ieguvis izglītību gan Valsts Mākslas akadēmijā, gan Liepājas Pedagoģiskajā institūtā.

Savu profesionālo karjeru viņš veltīja Liepājas teātrim laika posmā no 1973. līdz 1985. gadam, kur viņš prasmīgi atveidoja 69 daudzveidīgas lomas.

Lasi vēl: Viņiem vairs nevar palīdzēt, tās ir beigas: Globa nosauca divas zodiaka zīmes, kas februārī nokļūs pašā bezdibenī

Pēc tam viņš pārgāja uz Rīgas Kinostudijas leļļu filmu studiju, kur cītīgi kalpoja no 1985. līdz 1991. gadam. Kopš 1991. gada viņam uzticēta vadītāja un producenta loma cienījamā animācijas studijā Animācijas brigāde.

Visdziļāko līdzjūtību tuviniekiem!

 

Leave a Comment