Marts un aprīlis būs traki: Meteorologi ir paziņojuši, kam gatavoties

Meteorologi ir runājuši par laikapstākļu trakumu, kas gaidāms lielāko daļu šī gada pavasara. Meteorologi uzskata, ka marts un aprīlis klimatiskā ziņā būs traki. Un šāda situācija būs vērojama gandrīz visur Eiropā.

Pēc sinoptiķu domām, klimatiskajam murgam vajadzētu sākties jau gaidāmā marta vidū. Ja mēneša sākums lielākajā daļā Austrumeiropas reģionu būs pavasarīgi silts un komfortabls, tad pēc pirmās dekādes gaidāma pilnvērtīgas ziemas atgriešanās.

Tādējādi eksperti brīdina, ka pēc 10. marta gandrīz visos Austrumeiropas reģionos iestāsies decembra laikapstākļi. Baltijas valstu apgabalos temperatūra pazemināsies līdz mīnus astoņiem grādiem, vai pat brīžiem būs mīnus desmit. Tajā pašā laikā vietām gaidāma arī snigšana.

Savukārt Ziemeļeiropas daļā termometra stabiņi marta vidū noslīdēs līdz mīnus 15, un šajā laikā meteorologi sagaida vismaz dažas stipras snigšanas, kādu nebija pat šoziem.

 

Tajā pašā laikā Eiropas dienvidos pavasara sākums arī būs smags. Plosīsies cikloni, kas nesīs spēcīgas lietusgāzes un vēja brāzmas līdz 23 metriem sekundē. Prognozes nesola negatīvu temperatūru Eiropas dienvidos, un apstākļi nebūs īpaši komfortabli.

Lasi vēl: Trešdien uz visiem laikiem aizmidzis izcils latviešu mākslinieks un producents; viņš ir godalgots ar Triju Zvaigžņu ordeni

Runājot par aprīli, pavasara vidū eksperti negaida sniegputeni, bet tā vietā gandrīz visu Austrumeiropu, tostarp Latviju, pārklās spēcīgas atmosfēras spiediena svārstības, kuru dēļ slikti jutīsies pat veseli cilvēki.

Un temperatūras kontrasti aprīlī izpaudīsies vēl spilgtāk nekā ziemā, kad no mīnus 30 rādītāji ierīcēs pacēlās līdz plus vienam grādam.

Meteo prognožu centra vadītājs sacīja, ka šī ziema ir “nervoza”. Februāris šajā ziņā, visticamāk, būs līdzīgs janvārim: eiropiešus gaida krasas temperatūras un atmosfēras spiediena izmaiņas, viņš brīdināja.

Tomēr kas gaidāms tieši Latvijā? Ko sola latviešu sinoptiķi mums? Lūk!

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment