Toms Bricis paziņo ilgi gaidītos jaunumus par pavasari! Vai beidzot varam atvadīties no ziemas pavisam?

Ņemot vērā, ka diennakts vidējā temperatūra Kurzemē, kā arī valsts dienvidos un Rīgā jau vairākas dienas pēc kārtas turējusies virs nulles un gaidāma līdz sestdienai, var secināt, ka meteoroloģiskais pavasaris ir sācies šajos iepriekšminētajos reģionos 12. februārī.

Meteoroloģiskā pavasara sākums ir tikai un vienīgi faktisko novērojumu jautājums, kas iegūts no vidējās atmosfēras temperatūras. Tomēr tas nenozīmē, ka tuvākajās dienās klimats pastāvīgi kļūs arvien siltāks un atgādinās pavasari.

 

Meteoroloģiskais pavasaris sākas, kad vidējā diennakts atmosfēras temperatūra nepārtraukti piecas dienas saglabājas virs nulles grādiem pēc Celsija skalas, un tā sākas pirmajā no šīm dienām.

Svētdien visā Latvijā gaidāma temperatūras pazemināšanās līdz ar sala atkārtotu parādīšanos. Saskaņā ar ilgtermiņa prognozēm gaidāms, ka sals saglabāsies arī nākamās nedēļas sākumā, kam sekos sasilšanas tendence vidū.

Lasi vēl: Kāpēc jūs kategoriski nedrīkstat naktī skatīties pulkstenī: par to daudzi klusē, tomēr tas ir jāņem vērā

Tiek prognozēts, ka ceturtdien Latvijā līs dažāda veida nokrišņi, tostarp lietus, slapjš sniegs, valsts austrumu reģionā sniegs. Naktī nokrišņi būs minimāli, atsevišķos rajonos līs un snigs. Turklāt atsevišķās vietās pastiprināsies migla.

Lasi arī : “Sagaidāma Pavisam nebijusi veiksme!” Globa nosaucis Trīs zīmes, kurām šajā gadā “viss tiks uzlikts uz paplātes”

Lielākajā daļā novadu valstī minimālā gaisa temperatūra būs no -1 līdz 2 grādiem, savukārt atsevišķos rajonos Latvijas austrumu reģionā būs būtiskāks kritums, sasniedzot -5 grādus.

Lasi vēl: VIDEO. Dzejniece un TV šova zvaigzne Magone izdara ko tādu, ka pārsteidz ne tikai savu kavalieri Toļiku, bet arī pati sevi

Visas dienas garumā debesis pārsvarā klās mākoņi. Dienas sākumā nokrišņi galvenokārt gaidāmi Kurzemē, Zemgalē un Rīgas apkārtnē.

Savukārt, pēcpusdienai ejot, nokrišņu zona paplašināsies, aptverot arī atlikušos Vidzemes un Latgales reģionus, kur prognozēts slapja sniega un snigšanas sajaukums. Atsevišķos intervālos snigšana būs mērena līdz spēcīga.

 

Leave a Comment