Tiešām satriecoša marināde ar neparastu nosaukumu “3–6–9”: gurķi kļūs kraukšķīgi un tomāti izkusīs mutē

 

Tātad, mēs izvēlamies marinēšanai tomātus, kas ir aptuveni vienāda izmēra, gaļīgi, bet tajā pašā laikā ar blīvu mizu. Recepte ir paredzēta 4 litriem ūdens, bet es pannā ieleju vēl 150 ml, jo ūdens iztvaiko.

Kamēr ūdens vārās, burkās liek tomātus. Kodināšanai mums vajag arī diļļu lietussargus, sīpolus un papriku. Burkas apakšā liekam vienu lietussargu, tad ieliekam dažus tomātus, pusi sīpola, pusi piparu un 2 lauru lapas.

Atkal dažus gabaliņus tomātu un tad pievieno otro daļu sīpolu un papriku. Izrādās, ka vienai 3 litru burkai mums vajag vienu sīpolu, vienu papriku un 2 lauru lapas. Visas burkas sagatavojam tāpat.

Tomātus pārlej ar verdošu ūdeni. Šajā laikā man uz plīts ir uz lēnas uguns un tā temperatūra tiek pastāvīgi uzturēta. Pārklājiet burkas ar vākiem un ļaujiet tām atdzist, līdz tās ir siltas. Tas aizņem apmēram stundu.

Tālāk ielejiet ūdeni no tomātiem atpakaļ pannā, uzlieciet to uz plīts, pievienojiet 4 ēd.k. sāls bez kaudzes, kā arī 6 ēd.k. cukura, arī bez kaudzes (izrādās, ka katrai burciņai vajag 2 ēdamkarotes cukura Maisot, pilnībā izšķīdina sāli un cukuru un uzvāra).

Ielejiet burkā 200-300 ml sālījuma, pēc tam ielejiet 50 ml etiķa (9%) un pievienojiet sālījumu burkas augšpusē. Nekavējoties pārklājiet ar vākiem un sarullējiet tos.

Lasi vēl: Mežāzis būs uzmanības centrā, bet Vērsis atklās noslēpumu; Dienas prognoze 6. augustam visām zīmēm

Tomātu burkas apgriež otrādi, ietiniet kaut ko siltu un atstājiet tādas, līdz tās pilnībā atdziest. Mana recepte ir paredzēta trīs 3 litru burciņām, bet iesaku uzreiz pagatavot vairāk.

Marinēti tomāti sanāk ļoti garšīgi, izmēģini un, ja recepte patīk, turi īkšķi, būšu ļoti apmierināta! Padalies ar recepti ar draugiem, manuprāt, šī ir veiksmīgākā tomātu recepte, kas patiks visiem!

Un ļoti iesaku augstāk minēto recepti saviem mīļākajiem marinētajiem gurķiem, kurus arī izmantoju pēc vecmāmiņas receptes! Tie izrādās skaisti smaragda krāsā, kraukšķīgi un ļoti garšīgi.

Lūk, arī recepte video formātā: 

Labu apetīti!

 

Leave a Comment