Omītes pati iemīļotākā recepte; Banānu keksiņi ar Nutellu

Vienkāršus banānus nekad nav paticis ēst, tāpēc izdomāju pavisam savādāku veidu, kā tos pamēģināt – un tas notika, pateicoties šiem brīnišķīgajiem smalkmaizītēm jeb keksiņiem.

Kad keksiņi cepās, pa visu dzīvokli pāršalca tik kārdinošs un silts aromāts, ka vienkārši nevarēju pretoties un apēdu vienu vēl siltu, tieši no krāsns izņemtu. Aromāts bija tik piepildošs un mājīgs, ka tas radīja īstu svētku sajūtu.

Keksiņi bija ļoti, ļoti garšīgi, un manas bailes no banāniem šajā brīdī bija pilnībā rimušās. Es biju pārsteigts, cik labi banāni var saplūst ar citiem sastāvdaļām un cik lielisku garšu kombināciju tie var radīt.

Šis bija patiešām lielisks veids, kā pamēģināt kaut ko jaunu, iestrādājot banānus keksiņos un pārvarot savas iepriekšējās nepatikas. Katrs kumosiņš bija patīkams un apmierinošs, liekot man saprast, ka dažreiz ir vērts eksperimentēt un dot jaunu iespēju produktiem, kuri agrāk nav patikuši.

Keksiņi kļuva par manu jaunāko atklājumu un iecienītu našķi, ko pagatavot gan sev, gan draugiem un ģimenei. Banāni, kas agrāk šķita neēdami, tagad kļuva par vienu no iecienītākajām sastāvdaļām manā virtuvē. Tā bija patiešām patīkama pieredze, kas mainīja manu skatījumu uz banāniem un kulināriju kopumā.

Sastāvdaļas 18 gabaliņiem :

Pamats Kviešu milti 250 grami cukurs 150 grami cepamais pulveris 1 tējk soda 1/2 tējk. sāls 1/4 tējk. sviests 125 grami ļoti nogatavojies liels banāns 2 gab. olas 2 gab. vanilīns uz naža gala Nutella vai līdzīga šokolādes lazdu riekstu smērviela 100g

Iesijā miltus bļodā ar cepamo sodu, sāli un cepamo pulveri. Pievieno cukuru un vanilīnu, samaisa. Sasmalciniet banānus biezenī.

Sajauc ar olām un izkausētu sviestu. Apvienojiet abus maisījumus un mīciet mīklu.

Liek ietaukotās veidnēs (ja izmanto papīra ieliktņus, eļļot nevajag). Mīklai virsū liek apmēram tējkaroti Nutellas. Izmantojot kociņu, izveidojiet svītras uz kūciņu virsmas.

Keksiņu pannu liek līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī un cep 25-30 minūtes, līdz keksiņi ir uzcēlušies līdz pat augšai.

Atdzesējiet kūciņas uz režģa un pasniedziet.

Lai labi garšo!

Leave a Comment