”Swedbank” paziņo skumju un nepatīkamu vēsti: ”Sev nezinot varam palikt bez naudas”

Ja cilvēki ir zaudējuši naudu krāpniekiem vai ir sazinājušies ar viņiem, ir svarīgi nekavējoties informēt Valsts policiju. Ātra un precīza informācijas sniegšana ir būtiska, lai notvertu krāpniekus.

“Swedbank” Finanšu noziegumu novēršanas un izmeklēšanas nodaļas vadītāja Anita Kivkucāne brīdina, ka daudzi cilvēki iekrīt shēmās, kur viņiem liek uzskatīt, ka viņi piedalās drošības operācijās un palīdz notvert noziedzniekus.

 

Tomēr ir svarīgi atcerēties, ka neviens īsts drošības dienests vai Valsts policija neprasīs cilvēkiem privātus līdzekļus savām operācijām.

Banka arī norāda, ka ir aktuāli krāpšanas mēģinājumi, kas ietver apgalvojumus par uzlauztu “Google” kontu, maldinošiem paziņojumiem par aizdomīgiem maksājumiem vai jauniem kredītiem, kā arī centieniem instalēt attālināti pārvaldāmu programmatūru uz klientu ierīcēm.

Lasi arī: Sliktas ziņas žurnālistes Ineses Supes dzīvē

Lasi arī: Sanda Ozoliņa dzīvē lielas pārmaiņas

Cilvēkiem ieteicams izturēties kritiski un neuzticēties paziņojumiem no nepazīstamiem avotiem, kā arī neizpaužot personīgo informāciju bez pārliecināšanās par informācijas uzticamību.

“Pat, ja klienti nav cietuši finansiālus zaudējumus, vienmēr jāpatur prātā, ka krāpnieku interese sākotnēji var būt arī tikai iegūt informāciju un izmantot to vēlāk, bet ne uzreiz,” uzsver bankas pārstāvji.

 

 

Leave a Comment