Rīgas zināmākajā slimnīcā ir noticis uzbrukums ārstei – Rezultāts ir ļoti bēdīgs!

Pacienta tuvinieces izpaustās agresijas rezultātā Austrumu slimnīcas ārstējošajai personāla daļas ārstam radušies nopietni miesas bojājumi, un šī ārste ir pati nonākusi slimnīcā, kā apliecināts Austrumu slimnīcas pārstāves Ilgas Namnieces ziņojumā.

Šī notikuma kontekstā pacienta tuvinieces uzvedība izraisījusi pamatīgas sekas, kā rezultātā ārstējošā ārste ir nonākusi ļoti nepatīkamā situācijā.

Intensīvās terapijas ārste ir pārvesta uz Neatliekamās medicīnas un pacientu uzņemšanas nodaļu, kur speciālisti konstatējuši nopietnus miesas bojājumus, kas tikuši atzīti kā pamatīgi.

Šāda veida situācijā, kur pacienta tuvinieces rīcība ir izraisījusi tik nopietnus sekas, ārstējošajam personālam un veselības aprūpes iestādei ir jāveic rūpīga analīze, lai saprastu notikušā iemeslus un izstrādātu pasākumus, lai novērstu līdzīgas situācijas nākotnē. Šāda situācija nebija notikusi jau ļoti sen, atzīst atbildīgie speciālisti. 

Namniece uzsvēra, ka šī incidenta rezultātā cietušajai ārstei stāvoklis pasliktinājies naktī.

Situācijas nopietnība un ārkārtas medicīniskās palīdzības nepieciešamība rāda, ka šis gadījums prasa rūpīgu izmeklēšanu un pienācīgu atbildes sniegšanu no visiem iesaistītajiem. Tas ir svarīgs signāls, ka veselības aprūpes sistēmai ir jāpārdomā, kā efektīvi novērst un risināt līdzīgas situācijas, lai aizsargātu gan pacientus, gan veselības aprūpes personālu.

Bet kāpēc notika uzbrukums?

Lasi raksta turpinājumu nākamajā lapā

Leave a Comment