Rīgas zināmākajā slimnīcā ir noticis uzbrukums ārstei – Rezultāts ir ļoti bēdīgs!

Uzbrucēja ir radiniece pacientam Austrumu slimnīcā. Šim pacientam tika turpinātas ārstniecības procedūras, iekļaujot visus nepieciešamos diagnostiskos izmeklējumus un ārstu procedūras, lai varētu visu izmeklēt. Tomēr galu galā Ārstu koncīlijs nolēmis uzsākt t.s. smadzeņu nāves protokolu.

Tomēr pacienta tuvinieces reakcija uz ārstu esošajiem lēmumiem bija ļoti agresīva, kas radīja traucējumus intensīvās terapijas klīnikas darbībā. Situācijas kulminācijā viena no pacienta tuviniecēm uzbruka ārstei, izsaucot nepieciešamību iesaistīt Valsts policiju, lai nodrošinātu kārtību un drošību slimnīcas teritorijā.

Ilga Namniece uzsver, ka gadījumi, kad pacienti izrāda agresiju pret ārstniecības personālu, nav neparasti, bet situācija, kurā ārste kļūst par upuri un tiek uzbrukta, ir absolūti nepieņemama. Šāda veida agresija tiek uzskatīta par ārkārtas notikumu, un tā pierāda vajadzību rūpīgāk izpētīt un novērst līdzīgas situācijas nākotnē.

Ilze Aizsilniece, Latvijas Ārstu biedrības prezidente, apgalvo, ka šādos konfliktos galvenais vaininieks ir zemā vieglprātība Latvijā un uzskata, ka sabiedrību vajag plašāk izglītot un veicināt izpratni par veselības aprūpes sistēmas darbību.

Turklāt Aizsilniece akcentē nepieciešamību pēc psihologa atbalsta slimnīcās, it īpaši intensīvās terapijas nodaļās, gan pacientiem, gan medicīnas personālam. Psihologs varētu ne tikai sniegt emocionālu atbalstu, bet arī vadīt meditācijas procesus, lai uzlabotu komunikāciju un sadarbību starp pacientiem un medicīnas personālu.

Leave a Comment