”Swedbank” pārstāvji nākuši klajā, ka gaidāmas jaunas norēķinu kartes ar īpašām ekstrām

Turpinot savu apņemšanos ievērot ilgtspējīgu praksi, “Swedbank” Baltijas valstīs ir uzsācis tikai no 100% otrreiz pārstrādātas plastmasas izgatavotu maksājumu karšu izdošanu privātajiem klientiem.

Vienlaikus “Swedbank” maksājumu kartēs ir iestrādāta jauna iespēja, proti, kartes sānos izvietots šķēlums, kas atvieglo kredītkartes un debetkartes atšķiršanu un palīdz personām ar redzes traucējumiem pareizi ievietot karti bankomātā vai maksājumu terminālī.

Pārstrādātās plastmasas izmantošana maksājumu karšu ražošanā ievērojami samazinās kaitīgo izmešu daudzumu karšu ražošanas procesā, kā rezultātā ietaupīs 3,18 gramus plastmasas uz vienu karti un par 18 gramiem CO2 emisiju samazinājumu.

”Maksājumu karte ir kļuvusi par neaizstājamu ikdienas maksāšanas līdzekli gandrīz katram indivīdam. Lai uzlabotu tā efektivitāti, vienlaikus izvirzot prioritāti ilgtspējībai, mēs šogad vienlaikus ieviešam divus galvenos jauninājumus. Sākumā mēs esam pārgājuši uz karšu ražošanu tikai no 100% pārstrādāta plastmasas.”

Lasi vēl: “Nolemta vientulībai”: meitenes ar šiem 3 vārdiem biežāk ir nelaimīgas mīlestībā

”Pēdējā gada laikā “Swedbank” Baltijas valstīs ir izsniegusi aptuveni 2 miljonus maksājumu karšu. Līdz ar to šim jauninājumam būs ievērojama ietekme uz vides saglabāšanu.

Turklāt mēs esam izstrādājuši kartes funkciju, kas pielāgota personām ar redzes traucējumiem. Kā pastāstīja Swedbank Klientu apkalpošanas daļas vadītājs Vadims Frolovs, kartes sānos būs vai nu loka, vai kvadrātveida iegriezums, lai atvieglotu navigāciju starp dažādām kartēm un nodrošinātu pareizu ievietošanu bankomātos vai maksājumu termināļos.

Maijā tiks emitētas jaunās no pārstrādātas plastmasas izgatavotās “Mastercard” debetkartes privātpersonām, kas Latvijā veido 78% no visām bankas izsniegtajām kartēm.

 

Leave a Comment