Svarīgi: Šodien, 23.janvārī stājās spēkā jaunas izmaiņas attiecībā uz kaķu un suņu turēšanu mājokļos

Svarīgi: Šodien, 23.janvārī stājās spēkā jaunas izmaiņas attiecībā uz kaķu un suņu turēšanu mājokļos. Tiem mājdzīvnieku īpašniekiem, kuriem pieder suns vai kaķis ir svarīgi iepazīties ar jaunajiem noteikumiem. 

No pirmdienas, 23.janvāra, Lauksaimniecības datu centrā stājušies spēkā jaunie pakalpojumu izcenojumi. Veterinārārsti gan iebilst, ka maksa par suņa vai cita mājdzīvnieka reģistrāciju pieaugusi nepamatoti. Datu centrs iebilst, norādot, ka darba apjoms ir krietni pieaudzis, līdz ar to arī pakalpojumi sadārdzinājušies.

No šodienas, suņa, kaķa vai seska reģistrācijas izmaksas pieaugušas no 12,5 līdz 14,5 eiro. Tajā iekļauta maksa par veterinārārsta pakalpojumiem 5,5 eiro apmērā, bet atlikusī summa tiek novirzīta LDC datu bāzes uzturēšanai.

Latvijas Veterinārārstu asociācijas sīkdzīvnieku veterinārārstu sekcijas vadītāja Lita Konopore atzīmē, ka samaksa par veterinārārsta raksturu nav mainījusies, palielinājums ir Datu centra sadaļā, taču tam nav nekāda pamatojuma.

Lasi vēl: Nelaime Latvijā: Viņa centās glābt ledū ielūzušo suni, tomēr ielūza pati; Glābēji ieradās par vēlu

Pakas sadārdzinājums par diviem eiro var šķist neliels, taču, kā izteicās Konopore, “ir cilvēki, kuriem arī ir tikai pieci eiro naudas”, tāpēc šāds cenas pieaugums var būt diezgan sāpīgs.

Datubāzē tagad vajadzētu būt arī informācijai par mājdzīvniekiem, kas Latvijā ievesti no tā dēvētajām trešajām valstīm. Iepriekš LDC to nav darījusi, taču radušās citas saistības. Jaunais cenrādis ir atvērts arī publiskai apspriešanai.

 

Leave a Comment