5 kaitīgas frāzes, kuras jums nevajadzētu mierināt savu bērnu, pretējā gadījumā jūs kļūsit zaudētājs

Tādas frāzes kā “Viss būs labi”, kas mums pazīstamas no bērnības, īsti nesniedz mierinājumu un labumu. Gluži pretēji, šie pieaugušo izteikumi var kropļot bērna psihi.

Izplatītajām frāzēm, ar kurām vecāki ir pieraduši mierināt savus bērnus, patiesībā ir negatīva pieskaņa. Ja mēs sīkāk aplūkojam katru no populārajām opcijām, tajās var atrast nolietojumu, manipulācijas un pat kontroli.
Cienījamie vecāki, apmāciet sevi bērnišķīgu dusmu lēkmju laikā pateikt sekojošo: “Ir labi raudāt, kad sāp” , “Es būšu ar jums, kamēr jūs būsiet tik sarūgtināts” , “Es saprotu, ka esat dusmīgs, pastāstiet man, kāpēc” utt. . Tas būs īpaši lieliski, ja sāksit mierināt mazuli, skatoties viņam acīs. Lai to izdarītu, varat, piemēram, pietupties vai nosēdināt bērnu uz krēsla.

“Visi tiek ievainoti, esiet pacietīgs”

Kāpēc mazulim vajadzētu paciest, kad viņš ir skumjš, slikts vai vientuļš? Rādot emocijas caur raudāšanu, bērns cenšas piesaistīt sev dārga pieaugušā uzmanību cerībā, ka viņš pasargās un samīļos, parādīs, ka blakus nav no kā baidīties.

Un rezultātā bērns dzird vienaldzīgu frāzi, ka viņa ciešanās nav nekā īpaša. Ja cilvēks šādos “mierinājumos” klausās atkal un atkal, viņš kādu dienu vienkārši pārstās paļauties uz pieaugušo iejūtību. Jūs riskējat padarīt savu dēlu vai meitu tuvu no sevis un vairs nevēlaties dalīties savā pieredzē.

“Puiši neraud”

Stulbākais, ko sabiedrība var uzspiest, ir iet pret fizioloģiju. Lai cik spēcīgi puiši un vīrieši būtu fiziski, tas nebūt nenozīmē, ka viņi nevar atbrīvoties no emocijām caur asarām. It īpaši, ja tie ir bērni. Atkārtoti atkārtojot šos šausmīgos vārdus, jūs mācāt savam dēlam izturēt un slēpt emocijas, ietaupīt sevī.

Un jo ilgāk viņš neraud un kaut kā atbrīvosies no negatīvā, jo vairāk tas ietekmēs psihi, veselību un uzvedību. Lieliski piemēri vīrišķības un jutekliskuma apvienojumam tiek rādīti Turcijas un Indijas TV šovos un filmās. Tajās, neskatoties uz brutalitāti, vīrieši atļaujas atklāti raudāt.

Turpini skatīt pārējās frāzes nākošajā lapā

Leave a Comment