Svarīga ziņa arī Latvijas iedzīvotājiem: Aizliegs skaidras naudas maksājumus, kuri pārsniedz konkrēto summu

Aizliegs skaidras naudas maksājumus, kuri pārsniedz konkrēto summu. Iedzīvotājus aicina šo informāciju ņemt vērā, lai vēlāk neradītos problemātiskas situācijas.

Kādi ir noteikumi Latvijā attiecībā uz skaidras naudas darījumiem?

Latvijā ir vairāki noteikumi attiecībā uz skaidras naudas darījumiem, kas jāievēro, lai gan skaidras naudas lietojums ikdienas darījumos ir samazinājies, un daudzi darījumi tiek veikti ar bezskaidras naudas maksājumu līdzekļiem, piemēram, ar maksājumu kartēm.

Tomēr dažās situācijās, piemēram, dažu pakalpojumu sniegšanā un lielāku pirkumu gadījumos, skaidra nauda vēl var tikt izmantota. Šeit ir daži pamatnoteikumi attiecībā uz skaidras naudas darījumiem Latvijā:

Lasi vēl:  VID Beidzot atklāj, cik īstenībā daudz naudas uz konta drīkst saņemt no paziņām un radiem

Lasi vēl : Leģendārā zīlniece Baba Vanga jau sen pareģojusi kas patiesībā notiks 2024. Gadā: “Ir jāgatavojas sliktākajam”

Skaidras naudas ierobežojumi: Saskaņā ar Latvijas Republikas normatīvajiem aktiem ir noteikti ierobežojumi skaidras naudas maksājumiem.

Piemēram, darījumos ar fiziskām personām uzņēmējiem ierobežojumi var būt noteikti dažādi, un pirkumiem virs noteiktas summas var būt jāveic elektroniski vai ar citiem bezskaidras naudas līdzekļiem.

 

Uzņēmējiem izdot kvīti: Ja fiziskā persona saņem skaidru naudu no uzņēmēja par preci vai pakalpojumu, uzņēmējam ir pienākums izdot rakstisku kvīti (par to, cik preci vai pakalpojumu norakstīts un kāda summa samaksāta), ja saņemtā summa pārsniedz noteiktu summu.

Lasi arī: Dievīgs līdzeklis, kas mājoklī visu attīra līdz mirdzumam. Tikai 2 sastāvdaļas: kokakola un zobu pasta!

Maksājumu kartes: Latvijā ir plaši pieņemtas maksājumu kartes, un tās ir ļoti izplatītas ikdienas darījumos. Lielāka daļa uzņēmēju piedāvā iespēju samaksāt ar maksājumu karti.

 

Aizliegs skaidras naudas maksājumus, kuri pārsniedz konkrēto summu un tagad beidzot ir noskaidrota summa, kuru nedrīkstēs pārsniegt. Kāda tā būs? Noskaidrosim! 

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment