Svarīga ziņa arī Latvijas iedzīvotājiem: Aizliegs skaidras naudas maksājumus, kuri pārsniedz konkrēto summu

Eiropas Savienība noteiks ierobežojumu skaidras naudas darījumiem, kas pārsniedz 10 000 eiro.

Ceturtdien, 18. janvārī, Eiropas Parlamenta un ES dalībvalstu pārstāvji ir panākuši vienprātību par naudas atmazgāšanas apkarošanu. Šis regulējums tiks izpildīts vienādi visās ES valstīs, un tā mērķis ir novērst visus esošos trūkumus valsts tiesību aktos.

Turklāt luksusa pārdevējiem būs jāpārbauda klientu identitāte un jāpaziņo atbilstošajām iestādēm par visiem darījumiem, kas rada aizdomas.

Citu priekšmetu starpā tiks īstenoti uzlaboti noteikumi, lai pārdotu augstākās klases rotaslietas, luksusa automobiļus, privātās lidmašīnas un jahtas.

Šis atjauninātais tiesību akts attiecinās arī uz pārtikušajiem futbola klubiem, piemēram, Minhenes Bayern vai Dortmund Borussia, kā ziņo Deutsche Welle. Ņemot vērā ievērojamo ārvalstu valstu vairāku miljardu dolāru lielu ieguldījumu pieplūdumu profesionālajā futbolā, šī nozare tiek uzskatīta par potenciālu avēniju par naudas atmazgāšanu Eiropā.

Lasi arī:  Būs ļoti auksti un briesmīgi! Sinoptiķi jau laicīgi ceļ trauksmi par gaidāmo laiku rīt – Tas būs murgs…

Lasi vēl:  VID Beidzot atklāj, cik īstenībā daudz naudas uz konta drīkst saņemt no paziņām un radiem

 

Turklāt ES institūcijām ir obligāti jāpārbauda, ​​vai viņu iesaistīšanos kriptovalūtās un darījumos pārsniedz 50 miljonus eiro.

Turklāt personām, kurām ir vismaz 25% īpašumtiesību uz uzņēmumu, būs jāreģistrē savas īpašumtiesības visās ES dalībvalstīs. Šo pasākumu galvenais mērķis ir īpaši vērsts uz Krievijas oligarhu kavēšanu no ES sankciju izvairīšanās.

 

Arī interesanti: Pāvela Globas dienas horoskops 21. janvārim visām zodiaka zīmēm

Leave a Comment