Speciālisti prognozē, ka 2025. gadā globālās sasilšanas dēļ Eiropa… sasals. Kā tas var būt? Vienkāršs skaidrojums

Speciālisti prognozē, ka 2025. gadā globālās sasilšanas dēļ Eiropa… sasals un ziema nudien būs ļoti barga. Vai atcerieties, kāda ziema bija agrāk? 

Šeit mums ir valsts Holande (Nīderlande) – viena no līderēm lauksaimniecībā pasaulē. Turklāt vadītājs ir ilggadējs. Tur skaisti aug viss, sākot no slavenajām tulpēm un beidzot ar kartupeļiem.

Amsterdamas pilsētā (galvaspilsētā) vidējā decembra temperatūra ir: +4,6*C. janvāris: +3,8*С. Saulaino stundu skaits gadā ir 1800. Kopumā tas ir diezgan labi.

Ja jūs interesē, šeit ir detalizēta Amsterdamas klimata tabula. Tas, ka Amsterdamā 52 ziemeļu platuma grādos ir tik silts, planētai kopumā nav normāli. Tā ir kaut kāda anomālija. Pie 52 grādiem tā nevajadzētu būt. Vidēji tam vajadzētu būt apmēram tādam pašam kā Kanādā.

Un Lielbritānijā un Īrijā tajos pašos platuma grādos ir vēl siltāks. Un tas ir 52. platuma grādos…

Mūsu ģimenes mīļākie salāti “Kaprīze”. Liekam tos galdā visos svētkos. Varen ņammīga uzkodiņa!

Klimats uzlabojas, virzoties uz rietumiem. Šāda temperatūras anomālija pastāv tikai pateicoties vienai lietai – siltajai Golfa straumes jūras straumei.

Vienkārši sakot, Golfa straume ir milzīga ūdens straume, kas burtiski pārnes siltumu no ekvatora uz ziemeļiem. Tādējādi šķiet, ka tas atdzesē ekvatoru un, gluži pretēji, silda ziemeļus. Planētu mēroga radiators.

Plūsmas spēks ir milzīgs. Tas ir 20 reizes lielāks nekā visas Zemes upes kopā (visas, ieskaitot Amazoni, Nīlu, utt.).

Lauvas pieļaus kļūdas, bet Strēlniekam jāuzmanās ar tuvajiem cilvēkiem; Dienas prognoze 16. jūlijam visām zvaigžņu zīmēm

Lasi vēl: Izskan varbūtība, ka jau rīt Latviju sasniegs postošāka vētra nekā vakar Bauskā – kuri reģioni ir iekļauti?

Kopumā nodotais siltuma daudzums ir vienkārši kolosāls. Bet kāpēc globālā sasilšana var sabojāt visu šo shēmu? Vai tam nevajadzētu būt otrādi?

Tā saka dāņu zinātnieki. Pēc viņu domām, līdz 2025. gadam ar Golfa straumi notiks nepatikšanas un Eiropa strauji atdzisīs. Nu, tas ir, tas atgriezīsies normālā stāvoklī šādiem platuma grādiem.

Un lūk, kā tas notiks.. Lasiet tālāk!

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment