Šonedēļ no 17. līdz 23. aprīlim policija sāks intensīvi pārbaudīt katru autovadītāju!

Šonedēļ no 17. līdz 23. aprīlim šajā nedēļā Valsts policija rūpīgi sāks pārbaudīt katru autovadītāju. Šajā laikā policija pastiprināti patrulēs pa Latvijas pilsētām un ielām. 

Valsts policija ir iestāde, kurai ir milzīga vara un kas aizsargā iedzīvotāju drošību un intereses. Tā ir būtiska Iekšlietu ministrijas sistēmas sastāvdaļa, un tās galvenais pienākums ir nodrošināt ikvienu drošību.

Valsts policija vadās pēc Latvijas Satversmes, likuma par policiju un citiem atbilstošiem tiesību aktiem. Tās uzdevumi un funkcijas ir noteiktas šajos pašos likumos. Pulkvedis Armands Ruks Valsts policijas priekšnieku vada kopš 2020. gada 13. oktobra.

Latvijas policijas spēki tika izveidoti 1918. gada 5. decembrī, kad Latvijas Tautas padomes pieņēma Pagaidu noteikumus par iekšējās drošības organizēšanu. Tagad šis datums Latvijā tiek atzīmēts kā Policijas diena.

Lasi vēl: Mūžībā aizgājis kinokritiķis un televīzijas žurnālists: ”Diemžēl mans tēvs aizgāja šorīt agri”

Pēc Latvijas Brīvības kara beigām valstī sāka veidot savus policijas spēkus. Lielākā policijas vienība starpkaru Latvijā bija Kārtības policija, kuras vienības bija visos Latvijas rajonos, kā arī Liepājas, Daugavpils un Rīgas pilsētās. 1919. gadā tika nodibināta Rīgas prefektūras policijas skola, kas 1927. gadā nonāca tiešā Iekšlietu ministrijas pakļautībā.

 

Tomēr pavisam nesen policija sāka izplatīt informāciju, ka pavisam drīz sāks patrulēt biežāk ielās un pārbaudīt visus autovadītājus.

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment