Mūžībā aizgājis kinokritiķis un televīzijas žurnālists: ”Diemžēl mans tēvs aizgāja šorīt agri”

Šorīt agri no rīta aizsaulē devās talantīgs kinokritiķis un žurnālists. Viņš visu savu dzīvi bija veltījis savai karjerai un tās attīstīšanai. Viņam bija 86 gadi. 

N.ā.v.e.s brīdis ir tīts noslēpumā. Mēs nezinām, kas notiek ar dvēseli un vai cilvēks jūt sāpes. Viss, ko mēs varam darīt, ir spekulēt un brīnīties.

Tiem no mums, kuri ir piedzīvojuši mīļotā n.ā.v.i, tā ir mokoša un sāpīga pieredze. Mēs skatāmies, kā viņi cieš, un tad mums paliek tikai jautājumi. Bet varbūt n.ā.v.ē ir miers un vairs nav sāpju.

Patiesībā tas ir tikai pagaidu stāvoklis – tās nav eksistences beigas, drīzāk pāreja no mainīgās, neglītās matērijas sfēras uz bezgalīga prieka un daudzkrāsainas gaismas valstību.

Šķiet, dvēsele ir ļoti, ļoti noilgojusies pēc mūsu ikviena patiesajām mājām, tām Mājām, no kurām nākam un uz kurām aizejam. Lai sagatavotos, lai pieņemtu, lai nebaidītos. Jo nav iemesla bailēm. Sāpju tanī brīdī nav.

Mūžībā aizgājis padomju un krievu kinokritiķis un televīzijas žurnālists Jurijs Bogomolovs. Viņam bija 86 gadi.

Par slavenā žurnālista n.ā.v.i paziņoja viņa dēls, režisors Konstantīns Bogomolovs. “Jurija Aleksandroviča vairāk nav. Tas notika šorīt agri,” viņš pastāstīja TASS.

Jurijs Bogomolovs dzimis 1937. gada 9. martā Ļeņingradā. 1965. gadā absolvējis VGIK. Bijis PSRS Valsts filmu fonda pētnieks, žurnāla “Kino Māksla” redakcijas teorijas un vēstures nodaļas vadītājs. No 1998. gada oktobra līdz 2004. gada martam viņš strādāja par laikraksta “Izvestija” kultūras nodaļas vadītāju.

Pēc tam desmit gadus viņš bija “Rossijskaja Gazeta” televīzijas žurnālists un aģentūras “RIA Novosti” žurnālists. Bogomolovs rakstīja arī izdevumiem “Padomju kultūra”, “Maskavas ziņas”, “Literatūras Vēstnesis”, “Padomju ekrāns”, “Kino piezīmes”, “Sesija”.

2004. gadā Jurijam Aleksandrovičam par grāmatu “Televīzijas hronika” tika piešķirta Krievijas kinokritiķu ģildes balva, kas nosaukta Mirona Čerņenko vārdā.

Lasi vēl: “Viņu dievināja kolēģi un skatītāji..”; 86 gadu vecumā mūžībā devies leģendārs aktiers un mentors

Pēc četriem gadiem viņš saņēma “Nika” balvu “Par ieguldījumu kinematogrāfijas zinātnē, kritikā un izglītībā”, bet 2016. gadā Krievijas kinokritiķu ģildes “Baltā ziloņa” balvu “Par godu, cieņu un ieguldījumu profesijā”.

 

Leave a Comment