Šogad gaidāmas būtiskas izmaiņas OCTA nozarē; ir zināms kā tas skars tā klientus

Šogad gaidāmas būtiskas izmaiņas OCTA nozarē. Ir zināms kā tas skars visus klientus un vai gaidāmās izmaiņas ietekmēs visus klientus vai tikai daļu. 

Atgādināsim, ka OCTA (Obligātā civiltiesiskā automašīnu apdrošināšana) ir Latvijas transportlīdzekļu apdrošināšanas veids, kas ir obligāti jāiegādājas visiem transportlīdzekļu īpašniekiem, kuri izmanto savu transportlīdzekli Latvijas Republikas teritorijā.

OCTA uzdevums ir nodrošināt atlīdzību citiem ceļu satiksmes dalībniekiem, ja notiek ne.g.a.d.ī.j.u.ms., ko izraisījis apdrošinātā transportlīdzeklis un kas ir saistīts ar īpašuma bojāeju.

OCTA palīdz nodrošināt finansiālu aizsardzību un kompensāciju tiem, kuri cieš negadījumos, ko izraisījuši citi transportlīdzekļi.

Šis veids ir obligāts, lai nodrošinātu visu ceļu satiksmes dalībnieku aizsardzību un izveidotu atbildību par transportlīdzekļu vadītāju radītajiem bojājumiem un zaudējumiem.

No šī gada daudz kas mainās un arī iekš OCTA ir lietas, kuras mainīsies. Kā tas ietekmēs klientus? 

Lasi vēl: Šīs 3 zodiaka zīmes 2024. gada 9. februārī gaida negaidīts notikums, kurš mainīs viņu dzīvi uz visiem laikiem

LTAB paredz, ka šogad OCTA nozari būtiski ietekmēs virkne likumdošanas izmaiņu saistībā ar ierosinātajiem OCTA likuma grozījumiem vietējā likumdošanas līmenī, kā arī izmaiņas Eiropas Savienības direktīvā.

Lai gan pēdējais stājās spēkā pagājušā gada beigās, tā īstenošana valsts līmenī joprojām turpinās. Un tikai tagad ir zināms, kas tieši mainīsies un ar ko nāksies samierināties klientiem.

 

Turpinājumu par izmaiņām lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment