Spēcīga snigšana un aizputināti ceļi nekur nepazudīs: Sinoptiķi ceļ trauksmi par gaidāmo laiku piektdien!

Latviju ceturtdien pamatīgi pārsteidza spēcīga snigšana, kuras rezultātā daudzviet uzsniga vairāk par 15 centimetru biezu sniega segu. Tas, protams, ir apgrūtinājums visiem.

Taču jāņem vērā, ka vēl nekas nav beidzies un situācija šobrīd vēl tikai pasliktināsies, ziņo sinoptiķi.

Tieši šī iemesla dēļ sinoptiķi jau laicīgi ceļ trauksmi par gaidāmo laiku šonakt un vēl piektdien, jo sliktais laiks nekur nepazudīs, tieši pretēji, jau tuvākajās stundās un rīt atkal varēsim sagaidīt pamatīgu snigšanas intensitāti.

Ceturtdienas vakarā un piektdien lielākajā daļā Latvijas paredzēta ļoti spēcīga un pamatīgas snigšana, vietām pat ar intensīvu sniegu un spēcīgām vēja brāzmām, saskaņā ar meteorologu prognozēm, kuri jau laicīgi ceļ trauksmi, ka tas nebūs parasts sniedziņš, bet gan pamatīgs sniegputenis.

Spēcīgā snigšanas laikā ir svarīgi ievērot drošības pasākumus un sagatavoties, lai mazinātu iespējamās negatīvās ietekmes. Šeit ir daži padomi, ko darīt spēcīgā snigšanas laikā:

Sekojiet laika prognozēm un sagatavojieties pirms snigšanas sākuma, ja tas ir iespējams. Sagatavojiet sniega tīrīšanas rīkus: Uzglabājiet sniega lapu, lāpstu un sāls maisus, lai vieglāk attīrītu savu ceļu vai iebrauktuvi no sniega.

Uzmanieties par slidenajiem ceļiem: Pārvietojieties uzmanīgi un izvairieties no pēkšņiem manevriem, lai novērstu slidenu ceļa stāvokli.

Apģērbieties silti: Obligāti velciet siltu apģērbu, cimdi un cepuri, lai pasargātu sevi no aukstuma.

Izvairieties no braukšanas, ja ir tāda iespēja : Ja ceļš ir bīstams, apsveriet iespēju palikt mājās vai izmantot sabiedrisko transportu.

Sekojiet ziņām un brīdinājumiem: Vērojiet vietējās ziņas un saņemiet brīdinājumus no meteoroloģijas dienestiem par iespējamajām vētras vai snigšanas izmaiņām.

Sagatavojiet mājas nepieciešamības: Uzglabājiet pietiekamu daudzumu pārtikas, ūdens un citu nepieciešamības preces , lai varētu izturēt ilgstošu snigšanu.

Atcerieties, ka katra situācija ir unikāla, un ir svarīgi pielāgoties konkrētajām apstākļiem.

Taču laiks ķerties pie paša galvenā, jo sinoptiķi jau laicīgi ceļ trauksmi par gaidāmo situāciju rīt un jāņem vērā, ka aizputināti ceļi tiks arī rīt, līdz ar to savus braucienus plānojiet krietni laicīgāk, nekā parasti!

 

Lasi raksta turpinājumu nākamajā lapā

Leave a Comment