Šodien Latvija pēdējā gaitā pavadīs leģendāro aktrisi Mudīti Šneideri; tuviniekiem ir kāds lūgums

Aktrises Mudītes Šneideres skatuves karjēra turpinājās ar ievērības cienīgiem un pārliecinošiem tēliem, kuros viņa pārņēma ar augstu profesionalitāti un atbildības sajūtu, pilnībā iekļaujoties režisoru vīzijā.

“Atvadām tuvinieki lūdz izvēlēties dažus simboliskus ziedus. Teātris lūdz cienīt piederīgo privātumu un neapgrūtināt atvadīšanos ar mediju uzmanību,” vietnē “Facebook” raksta Dailes teātris.

Kopš 2000. gada Mudīte Šneidere sāka jaunu dzīves posmu, pievēršoties rakstniecībai.

 

Viņas redzētais, izjustais un piedzīvotais atrada izteiksmi vērtīgās grāmatās, tai skaitā “Antra”, “Lilita Bērziņa. Dēļ tavu acu liesmām” un “Eduards Smiļģis. Trejgalv’s”. Aktrise arī rakstīja grāmatu par savu dzīvesbiedru, izcilu aktieri Hariju Liepiņu, un vairākas citas.

Mudīte Šneidere piedalījās kino projektos, kurās spēlēja gan filmā “Salna pavasarī”, gan citās producijās, piemēram, “Kārkli pelēkie zied” un “Šīs bīstamās balkona durvis”. Viņas grāmatas un klātbūtne darīja šos darbus par svarīgu latviešu teātra vēstures sastāvdaļu.

Lasi vēl: Šai iedzīvotāju kategorijai gaidāmas naudas piemaksas pie pabalsta, tomēr nāksies pagaidīt

“Aktrise visu savu mūžu arvien nepārstāja sajūsmināt ar savas personības harismu un vienmēr klātesošu eleganci. Izsakām visdziļāko līdzjūtību Mudītes Šneideres tuviniekiem, draugiem un kolēģiem,” teikts teātra paziņojumā.

“Izturi, dvēselīt,
Izturi!
Vēl šodien
Tavas debesis raudās.
Rīt tajās
Šūposies saulīte
Līgotnēs gaiši gaišās.
Bet varbūt rīt
Tu smaidīsi,
Eņģeļu gaismas
Apmirdzēta.
(..)”

Leave a Comment