Līdz asarām: Valtera Frīdenberga līgava izpildījusi viņa pēdējo vēlēšanos – kāda tā bija?

Dziedātāja Valtera Frīdenberga līgava izpildījusi viņa pēdējo vēlēšanos pirms viņš devās aizsaulē. Kāda bija šī vēlēšanās par to līgava nolēmusi pastāstīt. 

Šī gada 17. oktobrī apritēja jau pieci gadi, kopš cīņu ar vēzi zaudēja tikai 30 gadus vecais mūziķis Valters Frīdenbergs. Nu viņa līgava izpildījusi mūziķa pēdējo vēlēšanos.

 Kādā no pēdējām Valtera intervijām, kurām viņam tika jautāts par vēzi un to, kā viņš iedrošina bērnus kas slimo ar to pašu. Viņam reiz vaicāja: Ko, tavuprāt, bērnu vecāki visvairāk gribēja no tevis sadzirdēt?

– To, ka ir iespējams izārstēties. Ka pastāv cerība un gaisma tuneļa galā. Pat nevaru un negribu iedomāties, ko jūt vecāki, kuru mazajam bērnam ir vēzis. Tu taču pats nevari palīdzēt, esi spiests uzticēt savu dārgāko kādam citam un tas ir pats grūtākais kas ir jādara.

Viņam tika vaicāts, kā viņš izmainījās uzzinot šo briesmīgo spriedumu.

”Man vienīgais secinājums ir tas, ka vajag dzīvot ar prieku. Es vēlos katru vakaru iet gulēt ar prieku par to, kā pagājusi diena, un ar nepacietību gaidīt nākamo. Apzinos, ka mans dzīves ceļš ir tik garš, cik tas būs, un patiesībā, cik būs, es nezinu. Tomēr esmu nonācis pie pārliecības, ka labāk ir nožēlot to, ko esmu darījis, nekā to, ko neesmu. Dzīvē man ir bijuši divi gadījumi, kad man piedāvājās iespēja, bet es to neizmantoju savu baiļu un kautrības dēļ.”

Toreiz viņš tika taujāts par kāzām un savu jauno draudzeni:

”Ar manu draudzeni esam pazīstami jau iepriekš, bet dzīve pirms gada atkal saveda kopā un šoreiz  pa īstam. Pašlaik viņas pilnā laika darbs ir būt ar mani, kas zin cik ilgi būsim kopā. Tā sanācis. Viņa ir sabiedriska un enerģiska, mīl būt cilvēkos, un tas ir labi, jo reizēm viņa mani izvelk no mājas, bet reizēm es viņu. Tas ir abpusēji. Un šis pirmais attiecību gads mums bijis kā īsts džekpots.

Diemžēl šī dzīves idille nevilkās mūžīgi un dziedātājs devās aizsaulē 2018. gada 17. oktobrī, vien 30 gadu vecumā. Šis bija trieciens viņa ģimenei, līgavai un atbalstītājiem.

Pavisam nesen viņa līgava nāca klajā ar informāciju, ka Valters pirms savas aiziešanas bija izteicis viņai pēcnāves vēlēšanos un līgava pavisam nesen to arī izpildīja. 

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment