Līdz asarām: Valtera Frīdenberga līgava izpildījusi viņa pēdējo vēlēšanos – kāda tā bija?

Frīdenberga līgava Kristīne Paegle vietnē “Facebook” dalījusies ar ierakstu: “Pirms pieciem gadiem (arī pirms viena) es neticēju, ka pienāks tāda diena, kad būšu atkal drosmīga, kad sajutīšu īsto brīdi – “esmu gatava”. Bet tā nudien notiek! Sērām nav dzīšanas laika.

Ar mīlestību pret sevi, radošām nodarbēm – dziedējos. Un nesteidzini sevi. Nesteidzini kādu, kurš sēro. Esi līdzās – vislabāk klusējot. Lai šī dziesma paliek atmiņās. Lai šī dziesma ir tava, ne vairs mana. Atstāju tevi gaišajos mākoņos, kur dvēseles lido un meklē savu nākamo pašrealizācijas vietu uz zemes.”

Kristīne Paegle apstiprina, ka šā gada oktobrī izkaisījusi mūziķa pelnus okeānā. Tā bija viņa vēlēšanās un tā beidzot arī tika piepildīta. Šis bijis grūts lēmums. 

Atgādinām, ka pirms diviem gadiem Frīdenberga tuvinieki tiesājās par mantojumu. Tāpat bija jautājums par mūziķa pelniem.

“Piemiņas vietu viņi izveidoja, iekārtojot latvisku krustu, kas novietots līdzās Valtera vecmāmiņai. Viņi sekoja saviem sirds impulsiem, bet tas ir tikai simbolisks piemineklis.

Tas ir sirsnīgi, ja tas dod komfortu kādam cilvēkam, un šāda veida piemineklis var būt nozīmīgs, bet man bija svarīgi nodrošināt, ka tiek pilnībā ievērota Valtera vēlēšanās. Viņš nevēlējās, lai viņa piemiņa tiktu izmantota fiziskā vietā. Man bija svarīgs un svēts solījums, jo Valters paliek mūsu sirdīs,” stāsta Paegle.

Atgādināsim, ka tuvinieki tiesājās tiesā sakarā ar Valtera lietu. Valtera testamentā uzskaitītās vēlmes bija izpildītas, viņa draudzene Kristīne Paegle nebija mierā ar mantojuma sadali un ierosināja tiesvedību pret Mareku Bērentu, Esteri un Renāti. Šobrīd nav zināms, kā tas beidzās.

Lasi vēl: Šodien Latvija pēdējā gaitā pavadīs leģendāro aktrisi Mudīti Šneideri; tuviniekiem ir kāds lūgums

Mūziķa pēdējā vēlme bija, lai tie tiktu izkaisīti okeānā Portugālē un kā zināms viņa kvēlākā vēlēšanās tika piepildīta šī gada oktobra sākumā, kad apritēja viņa nāves gadadiena. Līgava uzskata, ka viņa no savas puses ir izdarījusi visu, lai Valters būtu laimīgs arī tai saulē.

 

Leave a Comment