Šodien kādā Latvijas pilsētā plosījies viesulis, kurš nodarījis arī postījumus + VIDEO

Tiek ziņots, ka šodien kādā Latvijas pilsētā jau no paša rīta plosījies viesulis, kurš nodarījis arī postījumus. Sinoptiķi uz šodienu ir izplatījuši arī brīdinājumu visā valsts teritorijā! 

LTV laika ziņu redaktors Toms Bricis dalījies ar video platformā “X”, kurā redzams, kā šorīt Liepājā plosījies viesulis. Viņš raksta: “Liepājā šorīt uznācis neliels viesulis,” un pievienotajā video var skaidri redzēt viesuļa radītos postījumus.

Video materiālā redzams, ka spēcīgais vējš un intensīvais lietus ir nolauzis vairākus nelielus koku zarus. Viesulis, kaut arī neliels, ir spējis radīt ievērojamu haosu vietējā apkārtnē.

TESTS: 

Pārbaudi savas zināšanas par latviešu žargonvārdiem!

Vai zini ko nozīmē šie latviešu žargonvārdi? 

1 / 3

Vai zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

2 / 3

Vai zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

Your score is

The average score is 50%

0%

Skatītāji video var novērot, kā koku zari tiek mētāti pa gaisu, un lietus intensitāte padara redzamību ļoti ierobežotu. Daudzi vietējie iedzīvotāji bija spiesti ātri meklēt patvērumu, lai izvairītos no potenciāli bs****mām situācijām.

 

Šāda veida laika apstākļu parādības Liepājā ir salīdzinoši retas, taču tās var izraisīt būtiskus bojājumus un neērtības iedzīvotājiem. Bricis aicina vietējos iedzīvotājus būt uzmanīgiem un sekot līdzi laika prognozēm, īpaši laikā, kad tiek prognozēti nestabili laika apstākļi.

Viņš arī uzsver nepieciešamību pēc laicīgas un precīzas informācijas sniegšanas sabiedrībai, lai mazinātu iespējamās negatīvās sekas.

Šis notikums atgādina, cik būtiski ir būt gataviem straujiem un neparedzētiem laika apstākļu pavērsieniem. Vietējās pašvaldības un iedzīvotāji tiek mudināti regulāri pārbaudīt laika prognozes un veikt nepieciešamos piesardzības pasākumus, lai pasargātu sevi un savus īpašumus no šādiem dabas spēkiem.

Viņi pacelsies no pelniem: Volodina ir nosaukusi zodiaka zīmi, kurai no 11. jūnija būs jauns laimes pilns ceļš

Izskan brīdinājums 

Lasi vēl: Siltuma vietā iespējams sals līdz pat -1: Sinoptiķi sniedza prognozi visam 2024. gada jūnijam

Jau vēstījām, ka sinoptiķi šodien izplatījuši dzelteno brīdinājumu visai Latvijai par iespējamu negaisu. Šis brīdinājums ir būtisks, jo dienas laikā Latviju no rietumiem šķērsos plaša nokrišņu zona, kas nesīs līdzi ne tikai stipru lietu, bet arī citus nelabvēlīgus laika apstākļus.

Sinoptiķi norāda, ka tuvākajās stundās vietām rietumos, un vēlāk arī centrālajos un austrumu rajonos, gaidāmas stipras pērkona lietusgāzes. Šīs lietusgāzes var būt tik intensīvas, ka tās spēs radīt īslaicīgus, bet nopietnus plūdus atsevišķos apvidos.

Lasām tālāk, lai redzētu Liepājā viesuļa nodarītos postījumus! 

Papildus stipram lietum, ir iespējama arī krusa. Krusas graudi var būt dažāda lieluma, sākot no maziem, līdz pat vairākiem centimetriem diametrā, kas var izraisīt būtiskus postījumus gan lauksaimniecības kultūrām, gan transportlīdzekļiem un ēkām.

Vietām iespējami arī vēja brāzmas, kas negaisa laikā var sasniegt pat 15-20 metrus sekundē. Šādas stipras vēja brāzmas var lauzt kokus, radīt elektrības pārtraukumus un apgrūtināt satiksmi.

Tagad noskatīsimies VIDEO materiālu, par Liepājas pusē viesuļa postījuma apmēru! Lasām tālāk! 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment