Diemžēl, bet tas notiks! Sinoptiķi paziņo ļoti nepatīkamus jaunumus par gaidāmo laiku Tuvākajās dienās

Brīdinājums par gaidāmajiem laikapstākļiem Latvijā. Jūnijs ir sācies ar pārsteigumiem, un tuvākajās dienās gaidāmi sarežģīti laikapstākļi, kas var radīt problēmas gan ikdienas dzīvē, gan dažādās nozarēs.

Prognozētie laikapstākļi – Meteorologi ziņo par stiprām vētrām un ilgstošu lietu, kas var izraisīt plūdus un ceļu applūšanu. Vēja ātrums dažviet var pārsniegt 20 metrus sekundē, radot bīstamas situācijas uz ceļiem un apdraudot īpašumus. Gaidāmi arī pērkona negaisi, kas var būt intensīvi un radīt zibens spērienus.

Vai tu zini, ko latviešu valodā nozīmē šie vienkāršie vārdi?

Izpildi šo testu un pārbaudi, vai tu zini, ko latviešu valodā nozīmē šie vienkāršie vārdi!

1 / 2

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu vārds?

2 / 2

Vai tu zini ko latviešu valodā nozīmē šis vārds?

Your score is

The average score is 77%

0%

Ietekme uz iedzīvotājiem – Iedzīvotāji tiek aicināti būt piesardzīgiem un sekot līdzi laikapstākļu prognozēm. Šādi apstākļi var radīt elektrības pārtraukumus, tādēļ ir ieteicams sagatavot rezerves baterijas un apgādāties ar ūdeni un pārtikas produktiem, kuriem nav nepieciešama saldēšana. Lauksaimnieki tiek brīdināti par iespējamu ražas bojājumu risku, un ir ieteicams veikt nepieciešamos pasākumus ražas aizsardzībai.

Austrumeiropas centrālajos reģionos dzīvojošajiem iedzīvotājiem nāksies izturēt īstu izturības pārbaudījumu, pirms vasara beidzot iestāsies pilnā sparā.

Jaunākās sinoptiķu prognozes norāda, ka nākamās nedēļas sākumā šajā reģionā atkal gaidāmas krasas temperatūras izmaiņas. Tādēļ Austrumeiropas vidienes iedzīvotājiem būs jāizvelk no skapjiem siltās drēbes un jābūt gataviem pēkšņām laikapstākļu pārmaiņām.

Lai gan varētu šķist, ka ir pienācis laiks aizmirst par salnām un mierīgi pāriet uz ilgi gaidīto vasaras siltumu, daba šajā sezonā vēl nav teikusi savu pēdējo vārdu. Vietējiem iedzīvotājiem vēl priekšā ir kārtējais “temperatūras šūpulis”, kas jebkurā brīdī var strauji pacelt vai nolaist termometra stabiņu.

Situācija kļūs ievērojami sliktāka!
Nākamās darba nedēļas sākums prognozēs sagaidāms ar ievērojamu sasilšanu. Naktī temperatūra nenoslīdēs zemāk par komfortabliem 5-10 grādiem virs nulles, bet dienā gaiss iesils līdz patīkamiem 15-20 grādiem.

Taču šajā periodā naktīs termometra stabiņš varētu rādīt no 1 līdz 6 grādiem pēc Celsija, un, lai arī dienas laikā temperatūra varētu paaugstināties līdz 10-15 grādiem virs nulles, pēkšņas svārstības joprojām saglabāsies. Vidējās joslas krievi varēs izbaudīt nelielu atvieglojumu no ziemas aukstuma, taču viņiem būs jāiztur vēl viena pēkšņu temperatūras svārstību pārbaude.

Šonedēļ Austrumeiropas centrā reģionā gaiss piektdien sasniegs komfortablu temperatūru, kas svārstīsies no 7 līdz 12 grādiem pēc Celsija. Tomēr nedēļas nogale būs vēsāka, ar nakts temperatūru no 2 līdz 7 grādiem virs nulles, lai gan dienā tas vēl paaugstināsies.

Šīs krasās temperatūras izmaiņas pavasara un vasaras periodā nav nekas neparasts, jo tās ir saistītas ar atmosfēras cirkulācijas īpatnībām. Aukstā un siltā gaisa masas bieži mainās vietām, izraisot termometra rādījumu svārstības.

Lai gan salnu periods, iespējams, ir aiz muguras, sinoptiķi brīdina, ka centrālā reģiona iedzīvotājiem vēl nevajadzētu atslābt. Viņiem jābūt gataviem iespējamiem mākoņainiem un lietainiem laikapstākļiem. Ir ieteicams turēt pie rokas siltas drēbes, lai pārvarētu nākamos temperatūras pārsteigumus.

Speciālisti iesaka uzmanīgi sekot līdzi laika prognozēm, īpaši nedēļas nogalē un brīvdienās, kad daudzi cilvēki plāno aktivitātes dabā. Sekojot līdzi laikapstākļu izmaiņām, var izvairīties no nepatīkamiem pārsteigumiem un būt pienācīgi sagatavotiem nākamajām temperatūras svārstībām.

Par laikapstākļiem Latvijā
Latvijas meteorologi brīdina, ka gaidāmais jūnijs būs mainīgāks nekā iepriekš prognozēts, piedāvājot dažādus laikapstākļu pārsteigumus.

Jūnija sākumā Latvijā parasti raksturīga mainīga temperatūra. Dienas laikā termometra stabiņš var sasniegt no +15 līdz +25 grādiem, savukārt naktīs temperatūra mēdz noslīdēt līdz +7 līdz +15 grādiem. Gaidāmi gan saulaini un silti brīži, gan mākoņainas un lietainas dienas.

Vējš parasti ir mērens, bet reizēm var pastiprināties, radot pamatīgus brāzmu periodus. Jūnija sākumā bieži tiek novēroti arī pērkona negaisi, kas nereti pavada stipras lietusgāzes, spēcīgas vēja brāzmas un dažkārt pat krusa. Laikapstākļi šajā laikā var būt ļoti neparedzami, tādēļ iedzīvotājiem ieteicams sekot līdzi prognozēm un gatavoties dažādiem apstākļiem.

Taču jau Tuvākajās dienās gaidāmas, kas tik tiešām ļoti nepatīkams! Iepriekš tas nemaz vēl nebija zināms…

Lasi raksta turpinājumu nākošajā lapā

Leave a Comment